Samsonite

Wie merkitems met een schappelijk prijskaartje op de kop wil tikken, kan best eens langsgaan in de Designer Outlet Rosada in Roosendaal, Nederland. Samsonite opende er een luxueuze shop waar je een breed gamma terugvindt, van reiskoffers tot kredietkaarthouders. Een warme stijl, onderhoudsgemak en duurzaamheid werden vooropgesteld bij de winkelinkleding en daarom mocht Pergo er 135 m² parket type Svalbard Sublime Oak leveren en installeren.
  • Plaats: Europa
  • Land: Europe
  • Type project: Retail
  • Gekozen Accessoires: Silent Walk
  • Type vloer: Wood
  • Collectie: Svalbard

In de Samsonite-store kunnen bezoekers producten van vorige collecties of seizoenen aan gunstige prijzen bemachtigen. “Het aanbod omvat zo goed als alle categorieën”, vertelt de Director Shop Fit Development bij Samsonite. “Reiskoffers, business bags, handtassen, casual bags en Disney-branded koffers. Maar ook paraplu’s en kleine lederwaren zoals portefeuilles en kredietkaarthouders. Daarnaast bieden we ook specifieke reisaccessoires aan zoals onder meer nekkussens, adreslabels en kofferslotjes. In de personalisatiekiosk kan de klant zijn initialen laten plaatsen op kleine lederwaren en adreslabels.”

Duurzame vloer met tijdloze look

De shop zelf is 135 groot, met bijkomend 25 m² opslagruimte. “Een grote winkel aangezien Samsonite-shops gemiddeld 80 m² à 100 m² groot zijn.” Voor de vloer in de verkoopruimte ging Samsonite Rosada in zee met Pergo. De keuze viel op parket type Svalbard Sublime Oak. Deze lichte parketvloer met brede planken staat garant voor een eigentijdse uitstraling en etaleert een levendige variatie in kleurschakeringen en een rustieke houtstructuur.

“Een vloer in een Samsonite-shop moet de juiste uitstraling hebben en een meerwaarde bieden aan de winkelbeleving. Maar ook praktische factoren zoals onderhoudsvriendelijkheid en resistentie aan intensief gebruik stonden hoog op onze wensenlijst. De gemiddelde levensduur van een shopfit is vijf à zeven jaar. Zolang moet een vloer beschikken over een perfecte uitstraling.”

Stay Clean-technologie

In onbehandelde parketvloeren kan vuil en water indringen, wat tot permanente verkleuringen leidt. Pergo gaat dit fenomeen tegen met zijn Stay Clean-technologie die extra bescherming biedt tegen vloeistoffen en morsen, zodat er geen vuil in de voegen en de houtstructuur terechtkomt. Deze unieke bescherming zit op de volledige oppervlakte van elke plank én in de voegen. Zeven lagen extra matte vernis zorgen voor een duurzame vloer met de blijvende authentieke look van echt natuurlijk hout.

Akoestische demping

De Pergo-parketvloer past op esthetisch vlak perfect in de look die Samsonite in zijn shops nastreeft: “Hout geniet als natuurlijk product een warmere uitstraling dan bijvoorbeeld een keramische tegel. Een ander groot voordeel van een houten vloer is akoestische demping mits een goede ondervloer.” In de Samsonite-shop in Roosdaal werd daarom gekozen voor de Pergo Silent Walk, een duurzame en sterke ondervloer die stapgeluiden tot een minimum herleidt.

PerfectFold kliksysteem

Een Pergo-vloer laat zich eenvoudig installeren op een bestaande tegelvloer. “Interessant als er sprake is van een beperkt budget of tijdsdruk. Het Pergo-kliksysteem is bovendien even briljant als eenvoudig. Twee personen kunnen tot 100 m² per dag leggen, wat resulteert in een aanzienlijke besparing op werkuren. De vloer is stabiel genoeg om zwevend geïnstalleerd te worden. Tijd voor een nieuwe shopfit? Dan kan je de planken losmaken en op een andere locatie hergebruiken.”

Pergo als standaard

De service die Pergo aanbiedt, bleek ook een belangrijke factor tijdens het beslissingsproces van Samsonite. “Eén centraal aanspreekpunt bij Pergo staat in voor alle leveringen bij onze shops in Europa. Leveringen gebeuren steevast direct aan de shop, zonder omwegen of eventuele vertragingen via lokale dealers. Tot slot biedt Pergo de garantie dat er steeds voldoende vierkante meters vloer op stock zijn om aan dringende vragen te kunnen voldoen.”

De shop in Roosendaal is nog maar enkele weken geopend, maar bij Samsonite zijn ze meer dan tevreden over het resultaat tot dusver. “We hebben zelfs beslist om de parketvloer van Pergo als standaard op te nemen in de shopfit die we hanteren bij alle Samsonite-winkels”.

Gekozen Accessoires