Ecologisch leider in houten vloeren voor commercieel gebruik

Bij Pergo doen we er alles aan om onze ecologische impact en ook die van onze klanten te verkleinen. Duurzaamheid is in elk fase van de levenscyclus van een parketvloer een topprioriteit. Van de inkoop tot aan de productie en de distributie, tijdens de levensduur van de vloer tot en met het afdanken ervan: wij blijven zoeken naar meer energie-efficiënte processen om onze impact op het milieu zo laag mogelijk te houden.

energie-efficiënt

Energie-efficiënte
productie

Het water dat ter plaatse wordt gebruikt dient vooral voor verwarming tijdens het productieproces. Het beheer en de bescherming van waterbronnen is wereldwijd een van de hoekstenen van milieubescherming. Wij hebben verschillende maatregelen getroffen om ons waterverbruik tijdens de productie te verminderen en zo veel mogelijk afvalwater te vermijden. Daardoor kunnen wij vandaag stellen dat 97% van onze watertoevoer voor productie afkomstig is van intern gerecycleerd water.

recycleren

Zorgvuldig geselecteerde grondstoffen

Wat gewicht betreft, bestaat Pergo meerlagig parket voor meer dan 60% uit gerecycleerd materiaal. Al het afval dat tijdens het productieproces ontstaat (schuurstof, freesstof, houtafval enz.) wordt gerecycleerd. Aangezien wij de samenstelling van ons product volledig willen kunnen controleren, gebruiken wij geen gerecycleerde producten van externe oorsprong.

regelgevingen

Wij leven alle regelgevingen (en meer) na

Dankzij een strenge selectie en controle van onze producten komt slechts een absoluut minimum aan vluchtige organische stoffen (VOC's) vrij. VOC's zijn substanties die de kwaliteit van lucht binnenshuis beïnvloeden. De belangrijkste VOC voor Pergo Parket is formaldehyde. De uitstoot van formaldehyde is bij ons veel lager dan de vereisten van de strengste EU-norm.

Milieulabels

nordic swan ecolabel

Nordic Swan Ecolabel

Nordic Swan Ecolabel Pergo is de eerste vloerfabrikant die het Nordic Swan Ecolabel in ontvangst mocht nemen.

PEFC logo

PEFC

PEFC gecertificeerd (Program for the Endorsement of Forest Certification schemes). Dit betekent dat al het hout in deze producten afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.

m1


M1

M1 is een Fins label voor emissieclassificatie.

Afsett A

Afsett (A)

Afsett (A). Afsett is een Frans certificaat voor emissievoorschriften.