Het verhaal van Pergo

De geschiedenis van Pergo begint in 1977, toen we een revolutie binnen de (commerciële) vloerindustrie ontketenden door de eerste laminaatvloer te ontwikkelen. Het idee ontstond tijdens een brainstormsessie van een commissie opgezet voor het bedenken van nieuwe toepassingen voor hogedruklaminaat van Perstorp, een vooraanstaand Zweeds chemieconcern. Het idee werd omgezet in een product, wat gevolgd werd door de oprichting van een nieuwe afdeling en uiteindelijk leidde tot de oprichting van een nieuw bedrijf, Pergo.

Mohawk logo

'S WERELDS GROOTSTE VLOERFABRIKANT

Sinds 2013 is het merk Pergo in handen van Mohawk Industries, Inc., 's werelds grootste vloerfabrikant met aanwezigheid in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. Pergo producten worden geproduceerd door de vloerafdeling van Unilin BV uit België.

Unilin logo

PERGO IS EEN MERK VAN UNILIN

Unilin heeft drie afdelingen: vloerbekleding, panelen en isolatie. Het bedrijf stelt internationaal 5.000 werknemers tewerk en heeft overal ter wereld productiesites. Als onderdeel van Mohawk Industries en UNILIN beschikt Pergo, als betrouwbare partner op mondiaal niveau, over de mogelijkheden en middelen om commerciƫle projecten te transformeren van droom naar werkelijkheid.

Missie van Pergo

Binnenomgevingen een duurzame schoonheid bezorgen in combinatie met een groter gebruiksgemak en een complete kwaliteitservaring.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Al onze vloeren hebben een superieure slijt-, stoot- en krasbestendigheid, en zijn gemaakt om het reilen en zeilen binnen professionele omgevingen aan te kunnen.

Schoonheid

Schoonheid

Wij focussen ons op het leveren van geweldige designs met superieure aanpassingsmogelijkheden.

Gemak

Gemak

Onze vloeren zijn niet alleen duurzaam en mooi, maar zijn ook nog eens makkelijk te plaatsen en te onderhouden.

Vertrouwen

Vertrouwen

Ons doel is om tijdens het volledige bouwproces een betrouwbare partner te zijn. Pergo is een merk waar je altijd op kunt bouwen.

Onze geschiedenis

1977

1977 | Idea-77 comité van Perstorp vindt tijdens een brainstormsessie het concept van de laminaatvloer uit

1980

1980 | De eerste laminaatvloer (Perstorp Golv GL80) wordt verkocht in Zweden.

1989

1989 | De merknaam 'Pergo' (een acroniem van Perstorp Golv) wordt na een naamwedstrijd gekozen en op de markt gebracht.

1991

1991 | Eerste laminaatfabrikant bij Domotex.

1992

1992 | Lancering van kwalitatief, hoogstaand commercieel product (Pergo Publiq).

1994

1994 | Introductie van Pergo laminaatvloeren in de Verenigde Staten. Onze accessoires krijgen dezelfde hoogwaardige laminaatcoating als de vloeren (beschermd door 15 patenten).

1995

1995 | Pergo wordt geïntroduceerd in Azië. Technologie uitgevonden voor ongeëvenaarde krasbestendigheid (later vermarkt als TitanX).

1995

1996 | Nieuwe vloerfabriek in Garner, North Carolina (VS) wordt geopend.

2001

2001 | Pergo vindt een gepatenteerde kliktechnologie uit en introduceert reliëfeffecten op laminaatoppervlakken.

2010

2010 | PerfectFold wordt wereldwijd geïntroduceerd (beschermd door 100 patenten).

2013

2013 | Pergo wordt een veelzijdig merk met meerdere categorieën door zowel de markt voor houten vloeren als PVC-vloeren te betreden.