Pergo-parket vs rollerderby: 1-0

Pergo is voortdurend op zoek naar uitdagende manieren om de robuustheid van zijn producten in de kijker te zetten, en besliste daarom om zijn parketvloer bloot te stellen aan een zware test. Het bedrijf installeerde in Amsterdam een vloer in Svalbard Sublime Oak met een oppervlakte van 200 m². Het nodigde vervolgens twee rollerderbyteams uit om de strijd met elkaar aan te gaan. Tijdens een zinderende wedstrijd kreeg de parketvloer het zwaar te verduren.

De parketvloeren van Pergo op de proef gesteld

Bij rollerderby rolschaatsen twee vijfkoppige teams tegen de wijzers van de klok in op een ovalen track. Tijdens een aantal korte sessies probeert één lid van elk team – de jammer – punten te scoren door leden van het rivaliserende team in te halen. De teams helpen daarbij hun eigen jammer en proberen de jammer van het andere team te hinderen.

Tijdens de wedstrijden gaat het er heftig aan toe: alles gaat razendsnel en de teamleden zijn niet bang voor lichamelijk contact. Ook de supporters gaan vaak helemaal op in de wedstrijden, en morsen en knoeien erop los. Kortom, een rollerderbywedstrijd was ideaal om na te gaan of de parketvloeren van Pergo bestand waren tegen de impact van hoge snelheden en hevige schokken, en het uitbundige gedrag van een groep opgewonden fans.

Bekijk de video:

Een duidelijke overwinning voor Pergo

Door zijn parketvloer op de proef te stellen wilde Pergo de opmerkelijke duurzaamheid van zijn producten onder de aandacht brengen. En daar is het merk nog maar eens in geslaagd. Jasper De Jaeger, Technical Services Manager bij Pergo, onderwierp de vloer na de wedstrijd aan een grondige inspectie. “Er waren geen sporen van beschadiging door de rolschaatsen te zien.” Pergo heeft zo eens te meer aangetoond dat zijn vloeroplossingen uitblinken op het gebied van slijtvastheid. “Dat komt door de beschermlaag met lak of olie, die de vloeren ook optimaal bestand maakt tegen vlekken van koffie of frisdrank. Deze coating is hét geheim achter de stevigheid en het duurzame karakter van Pergo-vloeren. Zo kunnen ze elke uitdaging aan.”

Pergo-vloeren leveren ook uitstekende prestaties. Jasper De Jaeger: “Door het dagelijkse gebruik gaan vloeren met een matte finish vaak glimmen. Vloeren met een glanzende afwerking worden dan weer matter.” De vloer die werd gebruikt voor de rollerderbywedstrijd, zag er zelfs na die zware beproeving nog net hetzelfde uit. “We merkten na de rollerderby geen veranderingen op in het glansniveau van de vloer, en dat is opnieuw te danken aan die beschermlaag. De lak zorgt er bovendien voor dat de vloer bestand is tegen vuil, vloeistoffen en huishoudelijke chemicaliën, en makkelijk kan worden schoongemaakt”, voegt Jasper De Jaeger eraan toe.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hand in hand

Duurzaamheid houdt niet alleen in dat consumenten langer kunnen genieten van hun vloer, maar betekent ook dat het product is vervaardigd met respect voor het milieu. “In tegenstelling tot massief houten vloeren zijn Pergo-producten opgebouwd uit verschillende lagen. De bovenste laag van elke vloerplank bestaat uit echt hardhout, maar de andere lagen zijn gemaakt van hout afkomstig van snelgroeiende bomen. Zo wordt de negatieve impact op de natuur beperkt”, vervolgt Jasper De Jaeger.

“De parketvloeren van Pergo zijn uitsluitend vervaardigd van hout uit duurzaam beheerde en PEFC-gecertificeerde bossen. Aangezien alle houten vloeren van Pergo zijn voorzien van het Nordic Swan Ecolabel, kunnen de klanten bijdragen aan duurzaam consumentisme, een beter klimaat en een milieuvriendelijkere maatschappij”, besluit hij.