De comeback van patronen in houtparket

Patronen zijn aan een comeback bezig: op behang, op stoffen en, natuurlijk, op vloeren! Ze laten hun traditionele bijkomstigheid achter zich en zijn nu klaar om hun eigen persoonlijkheid uit te drukken. Patronen staan nu in het middelpunt van de belangstelling en eisen de aandacht op als schitterende persoonlijkheden in ruimtes over de hele wereld.

Download de brochure

Patronen - Looks die blijven

Een vloer met patroon geeft een nieuwe dimensie aan de natuurlijke schoonheid van een houten vloer. Als u op zoek bent naar een aparte elegantie in uw interieur, zullen de visgraat- of chevronpatronen persoonlijkheid en stijl bieden als aanvulling op elke kamer. Deze trend is precies de reden waarom Pergo twee nieuwe reeksen van ontwikkeld houtparket heeft gecreëerd: Sandhamn, perfect voor wie op zoek is naar een chevrondesign en Saltholm, een klassiek visgraat- en gevlochten mandmotief.

Visgraatpatroon

Tegelpatroon

Chevronpatroon

Saltholm visgraatmotief

De Saltholm collectie, met zijn visgraatmotief, geeft uw vloer de indruk van beweging, waardoor de kamer ruimer aanvoelt. Het ontwerp is veelzijdig en kan, afhankelijk van het meubilair, zowel subtiel als indrukwekkend zijn. Chevron is vandaag de dag een van de meest populaire patronen en een interieurklassieker. Deze premium collectie heeft geen noten of scheuren, waardoor u het beste wat de natuur te bieden heeft in huis kunt halen. Saltholm is beschikbaar in 3 uitvoeringen: romig, naturel en warm bruin, alledrie met een extra mat vernis. De oppervlaktestructuur is geborsteld om de authentieke uitstraling van hout te versterken.

Ontdek alle Saltholm vloeren

Onderhoudsvriendelijk

Pergo Saltholm parket heeft de unieke StayClean bescherming die de gehele oppervlakte en afschuining van elke plank bedekt met een waterafstotende coating. Dit maakt onze geverniste houten vloeren extra bestendig tegen vloeistoffen en morsen en voorkomt dat er vuil in de voegen en de houttextuur terechtkomt.

Meer info

Sandhamn chevron

Pergo Sandhamn vloeren geven een uniek karakter aan elke ruimte – trendy of traditioneel. Door de combinatie van een teruggewonnen look en een dynamisch chevronpatroon met een ongeëvenaard plaatsingsgemak, maken ze van elke ruimte een prachtige blikvanger. Sandhamn is beschikbaar in twee uitvoeringen: naturel en gerookt eikenhout met extra matte afwerking en geborstelde oppervlaktestructuur voor een authentieke uitstraling. De variatiekleur is levendig en geeft de vloer een vrij rustieke uitstraling.

Ontdek alle Sandhamn vloeren

Duurzaamheid

De zorg voor het milieu speelt een centrale rol voor Pergo, een merk dat trouw is aan de Scandinavische traditie. Van verantwoorde houtaankoop (PEFC-gecertificeerd) tot milieuvriendelijke (REACH), energievriendelijke productie, ondersteund door officiële certificaten zoals Nordic Ecolabel, de Nordic Swan.

Meer info

Samengesteld parket

Samengesteld houtparket bestaat uit 3 lagen hout met de nerf in verschillende richtingen om de natuurlijke zwelling en krimping als gevolg van temperatuur- en vochtigheidsschommelingen te verminderen. Het plaatsen (en verwijderen) van de planken is zeer eenvoudig dankzij een PerfectFold kliksysteem.

Meer info

De bovenste laag (2,5 of 3mm) kan tot 3 keer geschuurd worden en wordt behandeld met een beschermende afwerking (7 lagen hoogwaardig vernis).

4-LAGEN OP ELKAAR VOOR PERFECTE STABILITEIT

  1. Beschermende afwerking. 7 lagen lak.
  2. Bovenste laag 3,2 mm dik en kan 2-3 keer geschuurd worden.
  3. Geavanceerde houten kern absorbeert de spanningen die op de vloer komen en zorgt voor stabiliteit.
  4. Een gebalanceerde onderkant helpt het evenwicht aan de randen te bewaren.

Totaaloplossing

Het kiezen van de juiste accessoires (ondervloeren, wandsokkels, profielen, enz.) is de beste manier om de vloer in het interieur te integreren. Alle Pergo-accessoires zijn in eigen huis ontworpen om 100% compatibiliteit met de vloer te garanderen. Uniek zijn de plinten die qua kleur volledig overeenkomen met de Saltholm-vloeren.

Ontdek alle accessoires