Clerkenwell Design Week London

DESIGNGESPREK - INSPIRATIE, VAKMANSCHAP EN INNOVATIE

Op dinsdag 22 mei zal Laurent Meersseman, Head of Design & Development bij Pergo, samen met ontwerper Oke Nollet om 13:00 een designgesprek voeren over inspiratiethema's, vakmanschap en innovatie.

Samen zullen ze het hebben over het unieke ontwerpproces dat bij Pergo doorlopen wordt wanneer er een nieuw product geïntroduceerd wordt, vanaf het initiële sprankeltje inspiratie tot en met het zoeken naar het originele hout. Ook het vakmanschap en de ontwerptechnieken voor het creëren van de perfecte structuur en kleurbalans voor elk product komen aan bod. Verder bespreken ze enkele van de boeiende technische innovaties die het voor Pergo mogelijk maken om hun unieke collecties samen te stellen.

PERGO VISIONBOX OP DOMUS

Tijdens de Clerkenwell Design Week is de Pergo Visionbox toegankelijk via de onderste benedenverdieping van de Domus Showroom. Bezoekers komen via een kleine tunnel in de Visionbox terecht, waar ze zich volledig kunnen onderdompelen in het ontwerpproces van Pergo.

De Pergo Visionbox bezorgt de bezoekers een kinesthetische ontwerpervaring en laat hen kennismaken met de creativiteit en vakmanschap die aan de basis liggen van de innovatieve, architecturale vloerdessins van Pergo. Bezoekers ondergaan een visuele en auditieve ervaring en leren de diep gewortelde designcultuur bij Pergo kennen: een creatieve traditie gecombineerd met gepassioneerde designers vormen de basis van het Pergo verhaal over design en duurzaamheid binnen de sector van creatief en industrieel interieurontwerp.

In de Visionbox zien bezoekers filmbeelden over de ontwerptechnieken en inspirationele foto's. Om de innovatieve waterbestendigheid van de laminaatvloer aan te tonen, stroomt er constant water over het vloeroppervlak van de Visionbox. In de zone net buiten de Visionbox krijgen bezoekers drie hoofddisplays met moodboards en inspirationele vormgevingen te zien: 'Urban Concrete', 'Outside Inside' en 'Pure Meets Glamour'. Deze tonen telkens de visie van de designer over Pergo in deze omgeving.

PRAKTISCHE INFO

Domus Clerkenwell Design Week

50 Great Sutton Street, Londen EC1V 0DF

http://www.domustiles.co.uk

www.clerkenwelldesignweek.com