40 jaar duurzaamheid

De geschiedenis van Pergo gaat hand in hand met de geschiedenis van de laminaatvloer. Pergo vond de hele categorie 40 jaar geleden uit.

De geschiedenis van Pergo gaat hand in hand met de geschiedenis van de laminaatvloer. Want Pergo is niet alleen een fabrikant van duurzame laminaatvloeren. Pergo vond de hele categorie 40 jaar geleden uit. En in de loop der jaren is onze toewijding aan mooie, duurzame vloeren uitgegroeid tot een van de meest uitgebreide productassortimenten voor commerciële projecten wereldwijd, waaronder vinylplanken en -tegels en technisch parket.

De uitvinder van laminaatvloeren

Pergo ontwerpt al meer dan 40 jaar duurzame vloeren. Wij kennen het belang van een mooie, praktische vloerbedekking beter dan de meeste anderen en in de loop der jaren is ons assortiment geëvolueerd naar technisch parket en vinylplanken en -tegels.

Ons verhaal begon met de uitvinding van de laminaatvloer in 1977, en de productie van de eerste vloeren in 1979. Innovatie is al meer dan 40 jaar de drijvende kracht achter onze vooruitgang. Een recent voorbeeld is de lancering van Pergo Sensation en AquaSafe, die de parameters voor het uiterlijk van een laminaatvloer en de prestaties ervan opnieuw instellen: eenvoudige plaatsing en onderhoud, een natuurgetrouwe vormgeving en watervastheid.

Vloeren zitten in de familie

In 2012 bundelde Pergo zijn krachten met Unilin en werd onderdeel van Mohawk Industries. Mohawk is 's werelds grootste producent en distributeur van hoogwaardige commerciële vloeren, met een erfgoed van meer dan 130 jaar vakmanschap.

Als onderdeel van Mohawk Industries en Unilin hebben we het bereik en de middelen om commerciële projecten van droom tot werkelijkheid te brengen. De kracht van onze moedermaatschappijen stelt ons in staat om op te treden als een betrouwbare partner op wereldschaalmet behoud van de focus op de kenmerkende innovatie, prestaties en duurzaamheid die het merk Pergo heeft opgebouwd.

Duurzaamheid op lange termijn

Bij Pergo gaat duurzaamheid hand in hand met duurzaamheid. Als bewijs van onze inspanningen behaalde Pergo als eerste vloerenfabrikant ooit het officiële Nordic Ecolabel, de Green Swan. Via onze moedermaatschappij Unilin is Pergo ook de eerste ontvanger van het Europees Ecolabel voor laminaatvloeren samen met andere certificaten en kwaliteitseisen.