Ondervloeren voor laminaatvloeren voor commercieel gebruik

Elke laminaatvloer heeft een goede fundering nodig. Een ondervloer zorgt voor extra wandelcomfort en functionaliteit. Bouwvereisten kunnen echter erg variëren, dus is het noodzakelijk een ondervloer te kiezen die overeenstemt met de specifieke behoeften van je project. Misschien wil je wandelgeluiden of impactgeluid minimaliseren.

Al onze ondervloeren hebben een geheugenfunctie, wat betekent dat ze na ingedrukt te worden opnieuw hun oorspronkelijke vorm aannemen. Vind hier de correcte ondervloer!

vermindering van wandelgeluid

VERMINDERING VAN WANDELGELUID

Wandelgeluid is het geluid dat je in de ruimte hoort als je over de vloer loopt. Hoe hoger de reductiewaarde van het hoorbare wandelgeluid, hoe beter de geluidsdempende eigenschappen van de ondervloer.

vermindering van impactgeluid

IMPACTGELUIDSISOLATIE

Impactgeluid is het geluid dat je in de onderliggende ruimte hoort wanneer er iemand over de vloer loopt. Alle Pergo ondervloeren beantwoorden aan de vereisten op het vlak van impactgeluidsisolatie, of doen het zelfs beter. Hoe hoger de reductiewaarde van het impactgeluid, hoe beter de geluidsisolerende eigenschappen van de ondervloer.

weerstand tegen waterdamp

WEERSTAND TEGEN WATERDAMP

Pergo laminaatvloeren moeten beschermd zijn tegen opstijgend vocht. Een dampscherm biedt bescherming tegen de passage van waterdamp, wat noodzakelijk is wanneer de vloer op een minerale onderliggende vloer zoals beton is geplaatst. Een dampscherm kan bekomen worden via een aparte laag, zoals een PE-film, of via een laag die in de ondervloer geïntegreerd is (combinatieproducten).

thermische geleiding

PLAATSING OP VLOERVERWARMING

Als je een vloer met ondervloer bovenop vloerverwarming plaatst, is de thermische weerstand van de totale plaatsing idealiter niet meer dan 0,15 m² K/W. Als deze toch hoger ligt, werkt de vloerverwarming mogelijk iets minder goed. Hoe lager de thermische-isolatiewaarde van de ondervloer, hoe meer geschikt de ondervloer is om bovenop vloerverwarming te plaatsen.

Ondervloeren voor betonnen ondergronden

PGUDLSMARTPLUS15 Accessoires voor laminaat Smart Underlay+ PGUDLSMARTPLUS15
Smart Underlay+
PGUDLSMARTPLUS15
Goed voor ruimtes waar vaker wordt gelopen. Ideaal voor een bovenverdieping of appartement. Deze uitvouwbare ondervloer is gemakkelijk te plaatsen. Geïntegreerde vochtwerende laag met een overlap van 50 mm, tape meegeleverd.
15 m²
PGUDLFOAMPLUS15 Accessoires voor laminaat Underlay Foam+ PGUDLFOAMPLUS15
Underlay Foam+
PGUDLFOAMPLUS15
Een goede basis voor ruimtes waar er niet veel wordt gelopen, zoals een slaapkamer of zolder. Geïntegreerde vochtwerende laag met een overlap, tape meegeleverd.
15 m²
PGUDLSW7 Accessoires voor laminaat Silent Walk PGUDLSW7
Silent Walk
PGUDLSW7
Een zeer duurzame en sterke ondervloer die weerkaatsend contactgeluid tot een minimum herleidt. Tevens ideaal in combinatie met vloerverwarming.
7 m²

Ondervloeren voor houten ondergronden

PGUDLSMART15 Accessoires voor laminaat Smart Underlay PGUDLSMART15
Smart Underlay
PGUDLSMART15
Goed voor ruimtes waar vaker wordt gelopen. Ideaal voor een bovenverdieping of appartement. Deze uitvouwbare ondervloer is gemakkelijk te plaatsen.
15 m²
PGUDLFOAM15B Accessoires voor laminaat Underlay Foam PGUDLFOAM15B
Underlay Foam
PGUDLFOAM15B
Een goede basis voor ruimtes waar er niet veel wordt gelopen, zoals een slaapkamer of zolder.
15 m²
PGUDLSW7 Accessoires voor laminaat Silent Walk PGUDLSW7
Silent Walk
PGUDLSW7
Een zeer duurzame en sterke ondervloer die weerkaatsend contactgeluid tot een minimum herleidt. Tevens ideaal in combinatie met vloerverwarming.
7 m²