Met het milieu in gedachten

Environment

Milieubewust zijn vormt een spil binnen alles wat we doen: van onze keuze van grondstoffen tot onze processen, leveranciers, transporten en verpakkingen. We dringen de belasting op het milieu door ons productieproces terug door innovatieve technologie├źn en effectieve werkwijzen te gebruiken. Door dit te doen, verlagen we de uitstoot van broeikasgassen en besparen we energie.

We hebben als doel het terugdringen van de belasting op het milieu door ons productieproces:

  • In 2012 hebben we een besparing gerealiseerd die gelijk is aan het jaarlijkse energieverbruik van 500 huishoudens door het energiegebruik op locatie, tijdens het productieproces en op kantoor te verbeteren.
  • We besparen jaarlijks 720.000 liter water door regenwater voor onze productielocaties te gebruiken. Genoeg om een derde van een Olympisch zwembad te vullen.
  • Meer dan 85% van de warmte die voor productie nodig is, wordt geproduceerd door houtstof te verbranden dat tijdens onze eigen productie bij het malen en zagen ontstaat. Dit is gelijk aan het gemiddelde jaarlijkse verbruik voor het verwarmen van 15.000 huishoudens!

We streven ernaar om het verpakkingsmateriaal zo milieuvriendelijk mogelijk te houden

We maken onze verpakkingen voortduren kleiner en lichter, maar zorgen er altijd voor dat deze bescherming genoeg bieden om schade aan het product te voorkomen.

We werken eraan om de belasting op het milieu door onze vervoersmiddelen terug te dringen

We houden jaarlijks 1000 vrachtwagens van de weg door voor transport over water te kiezen Dit is een van de voorbeelden van hoe we ons transport- en distributienetwerk milieubewuster proberen te maken.

We voldoen aan de CE-markering

Al onze vloeren hebben het CE-label. Dit betekent dat de vloeren voldoen aan de EU-normen inzake consumenten, veiligheid, gezondheid en milieu. Al onze vloeren worden in erkende laboratoria getest en we voldoen ruim aan de minimumeisen.

Lees meer over onze inspanningen binnen elke productcategorie: