Vloeren in de gezondheidszorg

Medische afspraken kunnen veel stress veroorzaken en onbekende ziekenhuizen of klinieken kunnen verwarrend en beangstigend zijn. Wanneer er een specificatie wordt opgesteld voor vloeren in de gezondheidszorg, hebben ontwerpers de mogelijkheid om voordelen voor de patiënten te combineren met uitmuntende werkomstandigheden voor het personeel.

Voor niet-steriele ruimtes biedt Pergo één totaaloplossing met technologisch geavanceerde, commerciële PVC-, laminaat- en natuurlijke houtsystemen om te voldoen aan de uitdagingen in dokterspraktijken, medische centra en faciliteiten voor langdurige zorg. Onze consultants kunnen helpen bij het aanvankelijke ontwerp en een snelle installatie om levenslange prestaties te garanderen.

Waarom kiezen voor Pergo?
 • Tot klasse 34/AC6
 • 340+ design
 • Brandveiligheidsclassificatie BfI-S1
 • Tot 10 jaar garantie
 • Eenvoudig onderhoud
 • Snelle installatie

Commerciële vloeren in de gezondheidszorg

Met kleuren en aanpassingsopties kunnen er specifieke delen in ruimtes en zones worden aangeven om de patiëntenstroom te vergemakkelijken of om visueel gehandicapten te gidsen. Er zijn meerdere slijtvastheidsklassen verkrijgbaar, zodat identieke designs zonder onderbrekingen van intensief gebruikte recepties kunnen overlopen in de minder intensief gebruikte consultruimtes of bejaardenhuizen.

Een rustgevende en kalme sfeer kan het herstel bevorderen. Pergo-vloeren kunnen voor nog meer ontspanning zorgen door een verzekerde en geruststellende sfeer te creëren, terwijl de akoestische kwaliteiten van de vloer de doorlopende, vervelende loopgeluiden en verstorende impactgeluiden verminderen.

DUURZAAMHEID EN PRESTATIES

De zeer duurzame vloeren van Pergo zijn uitermate geschikt voor de drukste delen van zorginstellingen waar slijtage door trolleykarren, rolstoelen, loophulpmiddelen en schuivende stoelen in wachtruimtes aan de orde van de dag zijn.

Patiënten en bezoekers nemen veel van buiten mee wanneer ze een zorginstelling binnenlopen. Onze vloeren kunnen snel en efficiënt worden schoongemaakt om dagelijks vuil en gemorste vloeistoffen of etenswaren te verwijderen en zo een uitmuntende hygiëne in stand te houden.

Faciliteit Klasse 32 laminaat Klasse 33 laminaat Klasse 34 laminaat Vinyl
Receptie Aanbevolen
Wachtruimtes OK Aanbevolen OK
Gangen Aanbevolen OK
Slaapkamers OK OK OK Aanbevolen
Badkamers Aanbevolen
Gemeenschappelijke ruimtes Aanbevolen OK Aanbevolen
 • Klasse 32, 33 en 34
 • TitanX™ geavanceerde meerlaagse technologie
 • Brandveiligheidsklasse BfIS1
 • Drielaagse opbouw met beschermende toplaag
 • Vooraf afgewerkt met 7 lagen lak en 2 lagen olie
 • Commerciële slijtvastheid
 • Zachte en comfortabele loopervaring
 • Waterdicht

Reiniging en onderhoud

De beschermende oppervlakken van Pergo zijn bestand tegen vuil, stof, vlekken en strepen. Het schoonmaken, of dit nu de vaste ronde is of een noodschoonmaak, gebeurt snel en effectief, waardoor bacteriën geen kans krijgen en geurtjes worden tegengegaan.

Snelle installatie

Ons unieke Perfect Fold 3.0™-kliksysteem maakt drie verschillende installatiemogelijkheden mogelijk, zodat de vloer van uw hotel snel en eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Met het stabiele PerfectFold 3.0™-kliksysteem wordt het risico op kieren en hoogteverschillen tot een minimum beperkt.

Commerciële garantie

Pergo-vloeren zijn gemaakt om lang mee te gaan. De standaard commerciële garanties duren 3 tot 5 jaar en op verzoek 10 jaar. Deze garanties kunnen voor 3 of 5 jaar worden afgesloten, en op verzoek 10 jaar.

Referenties voor vloeren in de gezondheidszorg

Dankzij de Pergo-laminaatvloeren voelen korte opnames in de patiëntenkamers van het Noorse cardiologieziekenhuis Feiring Klinikkene comfortabel en huiselijk aan. Verzorgingshuizen met gemeenschappelijke ruimtes zoals het Bagworth Community Centre in Leicestershire profiteren van de eenvoudige onderhoudsmogelijkheden van Pergo-vloeren.