Schoolvloeren

Vloeren ontwerpen voor de onderwijssector draait om een holistische benadering tot betere leeromgevingen. De juiste vloer kan ervoor zorgen dat de prestaties van leerlingen en personeelsleden direct op positieve wijze worden beïnvloed.

Van kinderdagverblijven tot universiteiten: Pergo heeft voor elke onderwijsfaciliteit een totaaloplossing voor schoolvloeren met technologisch geavanceerde laminaat-, PVC- en natuurlijke houtsystemen in huis. Er werken speciaal toegewezen Pergo-consultants met u samen om u te helpen bij het aanvankelijke ontwerp met speciale aanpassingsopties en een snelle installatie om levenslange prestaties te garanderen.

Waarom kiezen voor Pergo?
 • Tot klasse 34/AC6
 • 340+ design
 • Brandveiligheidsclassificatie BfI-S1
 • Tot 10 jaar garantie
 • Eenvoudig onderhoud
 • Snelle installatie

Slijtvaste schoolvloeren

Commerciële vloeren met felle kleuren kunnen jonge geesten inspireren en de fantasie van leerlingen aanwakkeren. Daarnaast kan onderwijspersoneel profiteren van onze speciale afwerkingsmogelijkheden.

Goede akoestische eigenschappen zijn essentieel. Als leerlingen iets niet goed kunnen horen, kan er een achterstand op begrijpend vlak ontstaan waardoor de ontwikkeling kan worden vertraagd. Oudere leerlingen moeten ook in staat kunnen zijn om zich in stilteruimtes te kunnen concentreren.

Strakke tijdschema's voor leswisselingen houden in dat er korte, intensieve pieken in zwaar voetverkeer vanuit alle richtingen voorkomen. Voor gangen en ingangen zijn er betere prestaties voor intensief voetverkeer vereist dan in de meeste klaslokalen.

De vloeren van Pergo zijn verkrijgbaar in verschillende gradaties van slijtvastheid en maken het mogelijk om een identiek ontwerp of thema aan te houden binnen de volledige onderwijsinstelling.

Met een toenemende focus op bedrijfskosten zijn duurzaamheid en onderhoudskosten vaste onderdelen van de projectspecificatie.

Faciliteit Klasse 32 laminaat Klasse 33 laminaat Klasse 34 laminaat Vinyl
Klaslokalen Aanbevolen OK OK
Hallen/gangen OK Aanbevolen
Leerlingaccommodatie Aanbevolen OK OK OK
Eetzalen OK OK Aanbevolen
 • Drielaagse opbouw met beschermende toplaag
 • Vooraf afgewerkt met 7 lagen lak en 2 lagen olie
 • Commerciële slijtvastheid
 • Zachte en comfortabele loopervaring
 • Waterdicht

Reiniging en onderhoud

De beschermende oppervlakken van Pergo zijn bestand tegen vuil, stof, vlekken en strepen.

Snelle installatie

Dankzij ons unieke Perfect Fold 3.0™-kliksysteem kan elk vloertype snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Het stabiele klikmechanisme beperkt het risico op kieren en hoogteverschillen, waardoor veilige, effen oppervlakken kunnen worden gerealiseerd. Alle vloeren zijn vooraf afgewerkt en kunnen direct worden gebruikt.

Commerciële garantie

Pergo-vloeren zijn gemaakt om lang mee te gaan. De standaard commerciële garanties duren 3 tot 5 jaar en op verzoek 10 jaar. Deze garanties kunnen voor 3 of 5 jaar worden afgesloten, en op verzoek 10 jaar.

Referenties voor schoolvloeren

Pergo heeft voor de drukke Sint-Joris-school in België een moderne, luchtige sfeer gecreëerd om de leerlingen zich helemaal thuis te laten voelen. De onafhankelijke Vinehall-school in Sussex vroeg om uitstekende prestaties en vond deze met onze laminaatvloer. In de gangen van het Spaanse ministerie van Onderwijs wordt niet veel gerend, maar ze gaven de vloeren van Pergo wel een dikke tien.