Technische kenmerken houten vloeren

Vierlaagse opbouw voor de perfecte stabiliteit

Hout is een natuurproduct en veranderingen in temperatuur en vochtigheid zorgen ervoor dat het hout uitzet of krimpt. Alle Pergo-vloeren beschikken over een vierlaagse opbouw en hierom is de kernlaag kruislings ten opzichte van de oppervlaktelaag en tegenlaag gelegd om extra sterkte te bieden en maximale stabiliteit te garanderen.

wood flooring technical features

Opbouw houten vloer

  1. Beschermende afwerking. 7 lagen lak of 2 lagen olie.
  2. De oppervlaktelaag is 3,2 mm dik (m.u.v. Åland –: 2,5 mm) en kan 2 tot 3 keer worden geschuurd.
  3. De geavanceerde houten kern absorbeert de belasting op de vloer en houdt deze stabiel.
  4. De achterkant van de planken garandeert een perfecte balans.
  • Duurzame lak- of olieafwerking
  • PerfectFold 3.0: snelle en eenvoudige installatie

De twee door Pergo aangeboden afwerkingen laten elk een andere kwaliteiten van het hout naar voren komen en geven het hout een uitgesproken karakter.

7 lagen beschermende lak

Onze vloeren zijn in vergelijking met andere gelakte houten vloeren zeer kras- en vlekbestendig. Dankzij deze laklaag is de vloer ook vlekbestendig, gemakkelijk schoon te houden en bestendig tegen zowel water als huishoudchemicaliën. De pictogrammen geven de mate van glans weer, van satijn tot mat. De satijnlaag geeft de vloer een gepolijste uitstraling. Door de matlaag lijkt het juist weer of de vloer van onbehandeld hout is.

Olieafwerking van hoge kwaliteit

Olie benadrukt de authenticiteit van het echte hout en geeft het een extra matte look. Met olie haal je een vloer in huis die mooi oud wordt. Onze geoliede vloeren worden beschermd door 2 lagen aangepaste UV-olie. Dankzij onze speciale onderhoudsproducten is het eenvoudig om een met olie afgewerkte vloer fris en levendig te houden.

Satin Lacquer

Satijnlak

Mat Lacquer

Matlak

High quality oil finish

Olieafwerking van topkwaliteit

Met het gepatenteerde PerfectFold-installatiesysteem van Pergo kunt u een vloer sneller en eenvoudiger dan ooit installeren omdat u de vloer gewoon op zijn plaats vouwt. Het systeem is ontworpen voor commerciële toepassingen, kan op drie manieren worden geïnstalleerd voor maximale flexibiliteit en is verkrijgbaar voor alle houten vloeren van Pergo.

Bekijk de stapsgewijze instructies