Ondervloeren voor houtvloeren

Elke vloer heeft een goede basis nodig. Voordat u uw nieuwe houten vloer van Pergo gaat leggen, moet u eerst een ondervloer uitkiezen. Deze zorgt niet alleen voor loopcomfort, maar verleent ook functionaliteit aan uw vloer. Voor een perfecte vloer is een ondervloer nodig die zijn eigenschappen langdurig behoudt.

We bieden een breed assortiment ondervloeroplossingen voor houtvloeren. Dit overzicht biedt u een leidraad bij het kiezen van de juiste ondervloer voor uw project.

Impact sound insulation

Isolatie van impactgeluid

Impactgeluid is het geluid dat u hoort in de ruimte onder de kamer waarin iemand over de vloer loopt. Alle ondervloeren van Pergo voldoen aan of overtreffen de vereisten voor de isolatie van impactgeluid. Hoe hoger de waarde voor de vermindering van impactgeluid, hoe beter de geluidsisolerende eigenschappen van de ondervloer.

Water vapour resistance

Vochtbestendigheid

Pergo-laminaatvloeren moeten worden beschermd tegen vocht dat vanuit de ondergrond omhoog komt. Door een vochtwerende tussenlaag wordt waterdamp tegengehouden. Dit is nodig wanneer een houten vloer op een mineralen ondergrond, zoals beton, wordt gelegd. Een vochtwerende tussenlaag kan een aparte laag zijn zoals PE-folie of een laag die in de ondervloer is geïntegreerd (combinatieproducten).

Demping van contactgeluid

Contactgeluid is het geluid dat u hoort als iemand in de kamer over de vloer loopt. Hoe hoger de waarde voor de vermindering van contactgeluid, hoe beter de geluidsdempende eigenschappen van de ondervloer.

Gebruik van vloerverwarming

Wanneer u een vloer in combinatie met een ondervloer op een ondergrond met vloerverwarming legt, moet de totale warmteweerstand van vloer en ondervloer bij voorkeur niet meer zijn dan 0,15 m2 K/W. Als deze waarde wordt overschreden, kan de vloerverwarming iets minder warm zijn. Hoe lager de warmteweerstand van de ondervloer, hoe geschikter deze is om op vloerverwarming te worden gelegd.

VIND DE JUISTE ONDERVLOER VOOR UW VLOERPROJECT:

Accessoires

  • Underlay for Concrete Subfloor
  • Underlay For Wood Subfloor

Underlay for Concrete Subfloor

Underlay For Wood Subfloor