Onderhoudsinstructies

Pergo-vloeren zijn ontworpen om vuil en stof af te stoten. Schoonmaken en onderhouden is zeer eenvoudig. Om het schoonmaken nog gemakkelijker te maken, biedt Pergo schoonmaakproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor onze vloeren. Volg deze eenvoudige schoonmaaktips op en uw Pergo-vloer zal er nog vele jaren geweldig uit blijven zien.

Pergo laminate flooring maintenance

Algemeen

Maak droog schoon in plaats van vochtig. Dit is in zowel milieutechnisch als economisch opzicht gunstig.
Droog dweilen, verwijder stof en vuil dat op de vloer ligt door droog te dweilen met een dweil van microvezels (40-60 cm) of door te stofzuigen.

Vochtig dweilen

Maak de vloer alleen als dit nodig is schoon met een vochtige dweil. Gebruik hiervoor All-round Floor Cleaner van Pergo en een dweil van Pergo. Maak de dweil vochtig in warm water met All-round Floor Cleaner (30 ml op 7 l water) of een neutraal schoonmaakmiddel. Gebruik een milieuvriendelijk natuurlijk schoonmaakmiddel dat lichtjes schuimt en een pH-waarde heeft van ongeveer 7. Meng het schoonmaakmiddel volgens de instructies van de fabrikant. Gebruik vooral niet te veel schoonmaakmiddel. Reinig de dweil volgens de instructies op het label op 60 °C zonder toevoegingen. Maak in een keer niet meer dan 15-20 m2 schoon. Zorg ervoor dat de vloer droog is na vochtig dweilen.

Onderhoud houten vloeren

Vloeren van geolied hout moeten regelmatig worden onderhouden zodat ze hun schoonheid behouden. Als u uw vloeren wekelijks met reinigingsproducten van Pergo schoonmaakt, moet u eens per maand standaard onderhoudsolie gebruiken. Naast het standaard onderhoud wordt het aanbevolen om uw houten vloer eens per jaar of wanneer dat nodig is met intensieve onderhoudsolie te behandelen.

Onderhoud PVC-vloeren

Pergo PVC-vloeren en plinten zijn perfect te onderhouden dankzij hun geseald oppervlak. Het oppervlak is waterdicht zodat er met een vochtige doek gereinigd kan worden. Pergo Vinyl Clean is speciaal ontwikkeld voor Pergo PVC-vloeren. Eén product zorgt voor het dagelijks onderhoud van uw vloer. Het beschermt de krasresistente coating en helpt de originele matte look van de vloer te behouden.

Gebruiksaanwijzing:

  1. De vloer regelmatig schoonmaken met in water verdunde reiniger. Dosering: 2 doppen (neem hiervoor de dop van deze verpakking) onderhoudsproduct per emmer water. De vloer dweilen met een (licht) vochtige, niet-pluizende doek of dweil, gedrenkt in deze oplossing.
  2. Altijd nadweilen met een droge microvezeldoek tot geen vocht meer zichtbaar is op de vloer.
  3. Giet de emmer met oplossing nooit uit over de vloer.
  4. Tip: Het is aangewezen de dweil of microvezeldoek regelmatig te spoelen tijdens de reiniging om een optimale zuiverheid van het oppervlak te bekomen.
  5. Vermijd bij reiniging overtollig en stagnerend vocht op de vloer.