W.G. Morgan Hotel (Vilvoorde) legt de basis voor een succesvolle renovatie

maandag 13 april 2015

Sinds 1987, voorziet W.G. Morgan Hotel in Vilvoorde (België)in infrastructuur voor sport, hotel, vergaderingen en evenementen voor sportmannen en -vrouwen, alsook zakenmannen en -vrouwen. Behalve een modern sportcentrum en een fitnessruimte, bevat het W.G. Morgan Hotel ook 35 hotelkamers, een restaurant, een gezellige cafetaria, verschillende vergaderzalen en nog veel meer. In 2014 heeft het W.G. Morgan Hotel beslist om zijn infrastructuur te moderniseren om zo een groter publiek aan te trekken. Het centrum koos Pergo als zijn partner in vloerbekleding.

Het feit dat het contract wordt geleverd met een garantie van 10 jaar, verzegelde de overeenkomst: dit langdurig engagement vanwege Pergo spreekt boekdelen.

“Om meer mensen warm te maken voor het W.G. Morgan Hotel was het noodzakelijk om onze hotelkamers, cafetaria en vergaderzalen te moderniseren ”, zegt Marc Staelens, manager bij het W.G. Morgan Hotel. “Aangezien vloerbekleding een belangrijk onderdeel is bij elk renovatie-project, waren we op zoek naar vloeren die zowel visueel aantrekkelijk waren alsook perfect bestand tegen slijtage. We wisten dat Pergo's laminaat de perfecte oplossing was voor deze job. Het feit dat het contract wordt geleverd met een garantie van 10 jaar, verzegelde de overeenkomst: dit langdurig engagement vanwege Pergo zegt veel over de kwaliteit van het laminaat.”

Duurzaam en visueel aantrekkelijk

Het W.G. Morgan Hotel had hoge verwachtingen inzake kwaliteit en esthetiek. “We kozen voor Pergo's stijlvolle zwarte eiklaminaat voor onze hotelkamers ”, legt Marc uit. “Dit garandeerde niet enkel een verbluffend contrast met de witte muren en de meubels, het was ook heel makkelijk te onderhouden, en liet geen strepen na. Een belangrijke eigenschap als je een hotel runt waarbij de kamers in een mum van tijd beschikbaar moeten zijn en de gasten verwachten dat alles spik en span is.”

“Maar er is meer”, voegt Marc eraan toe. “We wilden onze hotelkamers ook soundproof maken. Pergo's Professional Soundbloc onderlaag bleek de perfecte oplossing om het geluid van stappen te elimineren en onze gasten een goede nachtrust te bezorgen. Bovendien zorgt de onderlaag ook voor de nodige isolatie om de vloeren die zich net boven onze sauna bevinden, te beschermen tegen hitte of vocht.”

De Professional Soundbloc onderlaag bleek de perfecte oplossing om het geluid van stappen te elemineren en onze gasten een goede nachtrust te bezorgen.

In topconditie

Het dagelijkse komen en gaan van gasten, valiezen die door de kamer worden gesleept, hoge hakken en paraplu's: sommige vloeren hebben meer te lijden dan andere. Dit is zeker het geval bij W.G. Morgan Hotel,“ Gelukkig is Pergo's laminaatvloer zeer krasbestendig”, zegt Marc. “Zowel in ons hotel als in de vergaderzalen zijn de vloeren al enkele maanden geïnstalleerd. Ik verwachtte om enkele krassen te bespeuren, maar nee, niets!”

Een enorme keuze

Het W.G. Morgan Hotel had een duidelijk idee in gedachten voor het renoveren van de cafetaria. “We wilden drie visueel verschillende ruimtes creëren”, legt Marc uit.“Een trendy bar, een comfortabele lounge en een klasse-restaurant. Om het geheel zo gezellig mogelijk te maken; en aangenaam voor de mensen die niet van sport houden; kozen we voor mango-kleuren voor de meubels en het interieur. We hadden een vloer nodig die in alle drie de ruimtes zou passen. Daarom kozen we voor Pergo's elegante walnoten laminaatplanken, met hun exclusieve look en gladde textuur.” “Voor onze vergaderzalen wilden we een vloer die paste bij het donkere kleur van de tafelbladen”, legt Marc verder uit. “Tussen de duizenden tinten en stijlen die Pergo aanbiedt, waren we er quasi zeker van om de juiste te vinden: de Mountain Grey Oak.” Deze planken hebben een klassieke uitstraling, gecombineerd met de sterkte, nodig om in een drukke ruimte, zoals een vergaderzaal, stand te houden.

De verwachtingen overtroffen

“We hebben veel positieve feedback ontvangen”, besluit Marc. “Zowel over de vloerbekleding als over de gehele renovatie van het W.G. Morgan Hotel. Ik was ook zeer tevreden over de installateurs die Pergo aanraadde. Ze gaven blijk van een groot professionalisme en hadden een fantastisch gevoel voor planning. Ze klaarden de klus — meer dan 800 m2 laminaat leggen — een dag vroeger dan verwacht. Een verrijkende samenwerking!”

De installateurs klaarden de klus — meer dan 800 m2 laminaat leggen — een dag vroeger dan verwacht

Ontdek meer

Wilt u ontdekken wat Pergo te bieden heeft voor uw bouw- of verbouwproject? Contacteer ons , vrijblijvend, voor op maat gemaakt advies voor uw project.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor de laatste nieuwtjes, referenties, ontwikkelingen en inspiratie bij Pergo.

Abonneer u

Volg ons: