De Walhoeve: warmte voor een thuis voor speciale kinderen

maandag 30 november 2015

De Walhoeve in Westvleteren biedt onderdak aan jongeren die niet thuis kunnen wonen vanwege een problematische opvoeding. Het jeugdzorgcentrum is momenteel de thuisbasis van vijftien kinderen en jongeren tussen 2,5 en 18 jaar oud. Om de zorg uit te breiden werd een derde vleugel aan het boerderijgebouw toegevoegd. Het ontwerp van de nieuwbouw is gericht op licht en warmte. Ontdek hoe Pergo Public Extreme commerciële laminaatvloer ruimschoots aan deze verwachtingen voldoet. Pergo besloot om de non-profitorganisatie te helpen door de levering van de nieuwe vloeren te sponsoren.

We wilden een sfeer van licht en warmte creëren, want dat is wat deze kinderen nodig hebbenDe nieuwe aanbouw is volledig uit hout vervaardigd. Architect Joëlle Debock wist dat dit warmte zou toevoegen aan zowel het interieur als het exterieur. "Bij jonge kinderen zijn traditionele houten vloeren verre van ideaal vanwege de grote kans op krassen en andere beschadigingen. Laminaat was gelukkig het perfecte alternatief", aldus de architect. "We hebben gekalkt licht eiken gekozen, omdat deze vloer het uiterlijk van houten planken heeft. Niet alleen door de afgeronde randen op alle vier de zijden, maar ook door zijn authentieke houtstructuur", legt Joëlle uit. "De lichte kleur van de vloer zorgt tevens voor een eigentijdse uitstraling. We wilden een sfeer van licht en warmte creëren, want dat is wat deze kinderen nodig hebben. Pergo laminaatvloer sluit perfect aan bij dit concept."

Ontworpen voor intensief gebruik

De begane grond van het gebouw wordt gebruikt voor administratieve doeleinden. Boven zijn een aantal multifunctionele zalen waar de kinderen in kunnen werken aan individuele hobbyprojecten, schilderen, handvaardigheid of samen kunnen zijn met hun docenten. Dit is ook waar zij vrienden en familie ontvangen. "De vloeren moesten echt slijtvast zijn", aldus directeur Bernard Velghe. "Deze ruimten worden intensief gebruikt. Pergo Public Extreme commerciële laminaatvloeren waren gewoon de meest duurzame optie. De vloer is zeer slijtvast en bestand tegen water en krassen."

Deze ruimten worden intensief gebruikt. Pergo Public Extreme laminaatvloeren waren gewoon de meest duurzame optie. De vloer is zeer slijtvast en bestand tegen water en krassen.

Onderhoudsvriendelijk

Het gemak van onderhoud van Pergo laminaatvloeren is een groot voordeel voor de verzorgdiensten in het centrum. "We weten uit ervaring dat kinderen meer respect tonen wanneer verdiepingen schoon zijn en goed onderhouden", zegt Bernard. "Het antistatische oppervlak van de verdiepingen, dat stof en vuil afstoot, en zijn uitstekende weerstand tegen slijtage, stellen ons volkomen gerust."

Ingenieus kliksysteem

"Aangezien we niet de middelen hadden voor een professionele montage, hebben we besloten om dit deel van van het project zelf aan te pakken. Dankzij de het ingenieuze kliksysteem van Pergo, was het installeren van deze vloeren een fluitje van een cent en het resultaat is gewoon geweldig."

Gaan voor kwaliteit

"We zijn niet de enigen die onder de indruk zijn van het resultaat", glimlacht Bernard. "De kinderen, onze medewerkers en onze bezoekers vinden onze vloeren ook geweldig. Door te kiezen voor Pergo laminaatvloeren laten we mensen zien dat we gaan voor kwaliteit op alle niveaus."

U denkt over nieuwe bevloering voor uw bedrijf? Neem contact met ons op voor meer informatie over Pergo-producten of een gratis offerte.