Pergo Sensation: waterbestendig én makkelijk te installeren

woensdag 6 januari 2016

Pergo komt alweer met een vernieuwend product op het vlak van laminaatvloeren, met de gloednieuwe lijn Sensation. Sensation combineert exclusieve, natuurlijke designs met de typische duurzaamheid van Pergo. De lijn kreeg een volledig afgesloten, waterbestendig oppervlak en een PerfectFold™- legsysteem voor een snelle en eenvoudige installatie.

Duurzaam, mooi en praktisch: dat zijn de drie voornaamste eigenschappen van de nieuwe laminaatlijn Sensation van Pergo. “We wilden een waterbestendige laminaatvloer van topkwaliteit aan het gamma toevoegen, met een drop-downsysteem voor een eenvoudige installatie “, zegt Laurent Meersseman, directeur R&D bij UNILIN. “Sensation is een nieuwe stap voorwaarts op het vlak van laminaatvloeren.”

We wilden een waterbestendige laminaatvloer van topkwaliteit aan het gamma toevoegen, met een drop-downsysteem voor een eenvoudige installatieDuurzaam en waterbestendig

Het R&D-team van UNILIN heeft er alles aan gedaan om Pergo Sensation zo waterbestendig mogelijk te maken. Het oppervlak van laminaat is waterafstotend, maar de voegen tussen de planken zijn dat vaak niet. Sensation heeft dit probleem op twee manieren aangepakt. In de eerste plaats wordt de voeg al bij de productie in de plank geperst, en niet achteraf aangebracht. Bovendien maakt de waterafstotende AquaSafe-coating in de voeg de vloer volledig waterdicht.

Omdat de voeg tijdens de productie in de plank wordt geperst, wordt ook dit gedeelte beschermd door de meerlagige TitanX™- oppervlaktebescherming. Het oppervlak is zo volledig afgesloten. Dat beschermt de vloer niet alleen tegen water, maar ook tegen schokken, krassen en slijtage door dagelijks gebruik. Sensation is dan ook de ideale vloerbedekking voor drukke ruimtes. De lijn is verkrijgbaar in twee kwaliteiten: klasse 32 (AC4) en klasse 33 (AC5).

‘Sensationeel’ authentiek

Pergo Sensation is laminaat van topkwaliteit, maar dat is lang niet alles: ook aan het design werd veel aandacht besteed. Sensation is beschikbaar in tien ‘sensationeel’ authentieke ontwerpen. De kleur en textuur van ieder ontwerp lopen door op alle delen van de plank, ook op de voegen tussen de vloerplanken, wat resulteert in een buitengewoon natuurlijke uitstraling. De planken kregen diepe, natuurlijk ogende texturen en een exclusieve, matte afwerking. Oke Nollet, hoofd design: “Dergelijke details zorgen echt voor een meer authentieke uitstraling. De vloer is niet te onderscheiden van natuurlijk hout.”

De kracht van imperfectie

Bij de uitwerking van de tien Sensation-designs lieten we ons inspireren door architectuurtrends (met gematerialen als beton) en modetrends (voor het kleurenpalet). “De trend vandaag is om de buitenwereld naar binnen te brengen, en vice versa. Daar wilden we op inspelen”, aldus Nollet. “Tegenwoordig gebruiken we hout op de gevel, terwijl beton en ruwe steen een plaats hebben veroverd in ons interieur. Ons leven verloopt steeds hectischer. Ook thuis willen we in contact blijven met de natuur: vandaar het gebruik van botanische prints, warme kleuren en veel planten in onze interieurs. Deze invloeden vormden de basis voor onze designs ‘Manor oak’ en ‘Coastal oak’.

Een andere trend, die eveneens een stempel op de Pergo Sensation-collectie drukte, is de schakel tussen perfectie en imperfectie. Nollet: “Vandaag de dag gaan perfectie en imperfectie hand in hand: je draagt een smokingjasje met een versleten jeans, een industrieel gebouw krijgt een minimalistische sofa, ... Bij vloeren geeft een gebruikte, verweerde look - met bijvoorbeeld wormgaatjes, scheuren en knoesten in het hout - de vloer een eigen karakter. Het drukt onvolmaaktheid uit en maakt je nieuwsgierig naar het verhaal achter de vloer. Enkele mooie voorbeelden uit de nieuwe collectie zijn onze designs ‘Scraped vintage oak’ en ‘Urban grey oak’.”

Scandinavisch design, met den als favoriete houtsoort, blijft ook erg populair. Het is geen toeval dat ‘Brushed white pine’ één van de meest opvallende designs is in de nieuwe Sensation-collectie.

Grenen voor Scandinavisch design

Scandinavisch design, met den als favoriete houtsoort, blijft ook erg populair. Het is geen toeval dat ‘Brushed white pine’ één van de meest opvallende designs is in de nieuwe Sensationcollectie.

Nollet vertelt het verhaal achter de dennen vloer: “Ik was met vakantie in Noorwegen, en de wanden van mijn chalet waren bekleed met geborsteld dennenhout. Ik vond het prachtig! Dennenhout is erg zacht en trekt stof aan, waardoor je het niet gebruiken voor vloeren. Ik wilde een alternatief creëren voor geborsteld zachthout, maar dan in laminaat, perfect voor vloerbedekking. Ik besloot om contact op te nemen met een plaatselijke houthandel, koos zorgvuldig een aantal originele houten planken uit en stuurde ze naar België. Ons R&D-team verwerkte deze originelen om prototypes te maken met een goede balans qua kleur, structuur en vormgeving. Het uiteindelijke doel was om een perfecte, natuurlijk ogende dennen vloer te creëren. Maar echte dennen vloeren raken snel beschadigd, terwijl de laminaatvariant in de Sensation-lijn van Pergo het eindelijk mogelijk maakt om ook in drukke ruimtes een grenen vloer te leggen. Zonder gevaar voor beschadigingen, bijvoorbeeld door hoge hakken.”

Pergo Sensation is beschikbaar voor commerciële toepassingen vanaf januari 2016. Contacteer ons voor meer info.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: