Pergo Academy brengt eerste Master Installers voort

maandag 9 maart 2015

De gloednieuwe Pergo Academy heeft net de eerste twee Master Installers afgeleverd. Twee Franse installateurs rondden met succes een intensieve stoomcursus af aan UNILIN’s state-of-the-art trainingscenter in Wielsbeke. Hun bedrijven – ACM Corre en Menuiserie Service – mogen het kwaliteitslabel drie jaar lang dragen. Naast een kwaliteitsgarantie houdt de erkenning ook exclusieve voordelen en maximale ondersteuning in.

De Pergo Academy zag het licht in 2014 en knoopt aan bij het succesrecept van de Quick-Step Academy in de UK. Die leverde sinds 2010 al een 200-tal Master Installers af, een keurlabel dat intussen uitgroeide tot een heus begrip op de Britse markt. De Academy op de productiesite in Wielsbeke mikt op Belgische, Nederlandse en Franse vloerprofessionals. De ambitie is om het expertisecentrum in die gebieden uit te bouwen tot dé opleidingsreferentie in de vloerindustrie.

Hoogwaardige trainingen

Op de Pergo Academy kunnen installateurs en retailers van laminaat, parket en vinyl terecht. Plaatsers met minimaal twee jaar ervaring scherpen er hun kennis en vaardigheden aan. Een intensieve opleiding focust op een grondige evaluatie van elk project vóór de installatie. Tijdens de plaatsing zelf staat de cursus stil bij uitdagingen en hindernissen die de kop op kunnen steken. De opleiding besluit met een installatietest en een formele evaluatie. Wie slaagt, mag zich drie jaar Master Installer noemen.

De Pergo Projectopleiding richt zich dan weer op aannemers, projectmanagers, coördinators en installateurs in dienst van architectenbureaus. Zij leren hoe te anticiperen op mogelijk problemen tijdens de voorbereiding, opstart en uitvoering van een project. Met een mix van theorie en praktijk krijgen cursisten tal van tips en tricks aangereikt die hen helpen om hun opdracht tot een goed einde te brengen.

Kwaliteitsgarantie en extra troeven

In de projectmarkt staat Pergo synoniem voor kwaliteit. Omdat een nauwkeurige installatie minstens even belangrijk is als de kwaliteit van materialen, helpt de Academy om die reputatie hoog te houden. “Zo kan de klant rekenen op een perfecte plaatsing in een projectcontext”, legt Country Director France Maxime Lengelé uit. “De combinatie van productkwaliteit met installatiekwaliteit is een strategie die perfect aansluit bij Pergo.”

De combinatie van productkwaliteit met installatiekwaliteit is een strategie die perfect aansluit bij Pergo.

Ook de Master Installers zelf genieten uiteenlopende voordelen. Pergo prijst hen aan via zijn eigen website, terwijl de installateurs met uniek promomateriaal zoals raamstickers en folderhouders hun titel zelf extra in de verf kunnen zetten. Daarnaast genieten ze een competitief marktvoordeel, want enkel zij kunnen prat gaan op de Pergo-kwaliteitsgarantie. Klanten die voor hun diensten kiezen, krijgen van Pergo namelijk een installatiegarantie van twee jaar. Bovendien worden de Masters Installers geruggensteund met exclusieve kortingen en technische ondersteuning.

Pergo Academy

Verbeter uw expertise door te leren van de beste professionals in de sector. Ontdek onze opleidingsprogramma's!

Newsletter

Abonnez-vous à notre newsletter pour les dernières informations, références, innovations et inspirations chez Pergo.

Abonnez-vous

Suivez-nous:


Pergo Installer Academy