Pergo verkrijgt een M1 certificaat voor lage emissiewaarden.

dinsdag 2 december 2014

Pergo heeft met succes het strenge M1 certificaat verkregen voor zijnlaminaat- en vinylvloeren. Een ganse prestatie aangezien het Finse classificatie-systeem maar liefst 5 keer strenger is dan de meest veeleisende Europese wetten.

M1 is een vrijwillig ecologisch label voor bouwmateriaal. Sollicitanten worden geëvalueerd door de Building Information Foundation RTS in Finland.

Bouwmateriaal zoals ook vloeren dat zijn stoot verschillende chemicaliën uit. Men bepaalt de uitstoot van de vluchtige organische verbindingen ammoniak en formaldehyde, alsook de uitstoot van kankerverwekkende stoffen en de geur van het product. Op basis van deze drie parameters werden 3 klassen bepaald: M1, M2 en M3, waarbij M1 de laagste uitstoot heeft.

Bouwmateriaal en materiaal voor interieurdecoratie stoten verschillende chemicaliën uit binnenshuis. De classificatie geeft de uitstoot vereisten weer voor materiaal dat gebruikt wordt in werkruimtes en woningen, met betrekking tot goede luchtkwaliteit binnenshuis. M1 betekent de laagste uitstoot.

Building Information Foundation RTS

In vergelijking met de meest veeleisende Europese wetten, is de vereiste uitstoot voor een M1 classificatie tot 5 keer lager. De toegelaten formaldehyde uitstoot is zelfs 40% van wat Europa voorschrijft!

In Finland raden RAKLI (Vereniging van eigenaars en klanten in de bouwsector), SAFA (Vereniging van architecten) en SKOL (Finse vereniging van adviesbureaus) aan al hun klanten aan om te werken met producten die het M1 certificaat hebben, om zo zeker te zijn van een uitstekende constructie.

M1 is niet het enige mileulabel voor onze Pergo vloeren. We verkregen eveneneens Nordic Swan, PEFC en Green Label Singapore en voldoen aan alle Europese nationale regels zoals Affsett, en aBZ in Duitsland. En tenslotte hebben we ook een gecontroleerd EPD label gebaseerd op de levensduur van onze laminaatvloeren.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor de laatste nieuwtjes, referenties, innovaties en inspiratie bij Pergo.

Schrijf u in

Volg ons:

M1 Certificate