Bevestigd: Pergo biedt 's werelds meest stabiele LVT

maandag 1 februari 2016

Pergo biedt het stabielste zwevende luxevinyl (LVT) ter wereld. Een jaar na de start van de vinylproductie in Wielsbeke hebben grondige tests door het toegewijde R&D-team van Pergo uitgewezen dat de vloeren nog beter bestand zijn tegen temperatuurschommelingen dan initieel werd aangenomen.

LVT-vloeren bestaan uit thermoplastische materialen. Dat betekent dat ze de neiging hebben om uit te zetten in warme omstandigheden en te krimpen in koude omgevingen, wat kan leiden tot vervormingen en open naden. Warme zones zoals grote, zuidgerichte ramen vormen een kritiek punt voor de meeste LVT-klikvloeren. Daarom heeft Pergo de voorbije jaren intensief gezocht naar manieren om zijn LVT-vloeren zo hittebestendig mogelijk te maken. Op die manier is Pergo erin geslaagd om vinylvloeren te transformeren van 'lelijk eendje' tot hoogwaardige vloeroplossing.

Tests hebben uitgewezen dat ons product nog stabieler is dan initieel werd aangenomen. Vandaag kunnen we dan ook met zekerheid zeggen dat Pergo de meest stabiele LVT aanbiedt op de markt“Vorig jaar konden we melden dat Pergo-LVT stabiel was in alle standaardsituaties”, zegt R&D Director Laurent Meersseman. “Ondertussen hebben we onze kennis en expertise op het vlak van vinylvloeren flink uitgebreid. Sinds we vorig jaar gestart zijn met de productie van vinyl in onze nieuwe fabriek in België, hebben verschillende tests uitgewezen dat ons product nog stabieler is dan initieel werd aangenomen. Vandaag kunnen we dan ook met zekerheid zeggen dat Pergo de meest stabiele LVT voor zwevende installatie aanbiedt op de markt.”

Vier pijlers voor stabiliteit

“Om deze uitzonderlijke hittebestendigheid te verwezenlijken, hebben we gefocust op vier 'stabiliteitspijlers': interne onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten voor alle bestanddelen van de vloer, de volledige controle over het productieproces door verticale integratie, onze expertise in de ontwikkeling van het beste en meest gebruikte kliksysteem ter wereld, en een resolute focus op kwaliteit met eigen testen en meettechnieken.”

 1. Productsamenstelling

  Pergo neemt het onderzoek en de ontwikkeling van zijn LVT-producten in eigen handen, om het best mogelijke eindproduct te garanderen. Dit gebeurt in eerste instantie door alle grondstoffen tijdens het inkoopproces zorgvuldig te screenen. Bovendien gebruikt Pergo in tegenstelling tot veel andere LVT-producenten alleen eigen, intern gerecycleerd materiaal voor de basislaag. En tot slot ontwikkelde Pergo ook de glasvezel voor zijn LVT-producten in eigen huis, waardoor het drie keer sterker is dan de norm in de sector.

 2. Volledige controle over het productieproces

  Dankzij de verticale integratie in de LVT fabriek in Wielsbeke heeft Pergo de volledige controle over het productieproces, van grondstof tot afgewerkte plank. Daarnaast werd de unieke, geavanceerde productielijn specifiek aangepast voor klik-LVT. Het vlakke productieproces voorkomt barsten in de glasvezel en vermijdt ongewenste spanning in het product. Verder heeft Pergo een uitzonderlijk lange ‘annealing’ lijn geïnstalleerd. Hier wordt het LVT beurtelings verhit en gekoeld, om alle resterende spanning in het product weg te werken. Zo ontstaat een stabieler eindresultaat, dat veel minder uitzet of krimpt door temperatuurschommelingen.

 3. Op zoek naar de perfecte klik

  Pergo heeft uitgebreide knowhow vergaard over kliksystemen in diverse materialen. Dankzij deze expertise en uiterst precieze freestechnologieën heeft de vloerpionier het krachtigste kliksysteem voor LVT-vloeren ontwikkeld. Hierdoor zijn de vloerproducten van Pergo niet alleen gemakkelijk en snel te plaatsen, maar ook nog eens uitzonderlijk duurzaam.

 4. Resolute focus op kwaliteit

  Pergo past uiterst strikte kwaliteitsnormen toe. Deze worden gegarandeerd door middel van intensieve testcycli en uiterst nauwkeurige meettechnieken en technologieën. “Wij monitoren de kwaliteit van onze producten systematisch en tolereren niet de minste afwijking van de norm”, legt Meersseman uit.

Wij monitoren de kwaliteit van onze producten systematisch en tolereren niet de minste afwijking van de normMultidimensionale voordelen

Deze vier pijlers leveren LVT-vloeren van topkwaliteit met een ongeëvenaarde stabiliteit. Voor de eindgebruiker betekent dit dat overgangsprofielen tussen verschillende ruimtes tot het verleden behoren. Ook qua lengte en breedte zijn de installatiemogelijkheden onbeperkt, zonder gebruik van expansieprofielen. Het eindresultaat is een geraffineerde afwerking en een vloer die er eenvoudigweg veel beter uitziet.

Meer informatie

Meer weten over de commerciële vloeren van Pergo? Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: