Pergo stelt de nieuwe generatie luxe vinylvloer voor

zaterdag 17 januari 2015

Pergo stelt u zijn nieuwste gamma van luxe vinyltegels en -planken (LVT) voor, speciaal ontworpen voor een uiterst snelle installatie. Een gepatenteerde technologie – Perfect Fold™ V – zorgt ervoor dat het installeren van deluxe vinylvloer makkelijker en sneller verloopt dan ooit tevoren.

Om het succes te garanderen, werd niets aan het lot over gelaten. UNILIN investeerde 45 miljoen euro in een nieuwe, ultramoderne productievestiging voor de ontwikkeling en productie van LVT.

Sneller en makkelijker dan ooit tevoren

De geavanceerde technologie achter deze nieuwe luxe vinylvloer zorgt voor een enorm gebruiksvriendelijk installatie-systeem. Een tand- en groef kliksysteem zorgt voor een nauwe aansluiting, waarbij enkel een minimale uitzetvoeg nodig is. Vloer-installeerders kunnen de planken simpelweg in elkaar klikken via een drop-down techniek of ze kunnen ze horizontaal invoegen.

Er zijn verschillende vergelijkbare kliksystemen op de markt, maar geen enkel kan de snelheid en het installatiegemak van wat wij aanbieden, evenaren.Pieter Buyck, Algemeen Directeur LVT bij UNILIN, afdeling vloeren, geeft commentaar op de nieuwste innovatie van UNILIN:

“Installeerders hebben niet langer een hamer nodig om de planken vast te zetten. Ze kunnen de planken simpelweg vastzetten met hun duim. De UNILIN groep heeft deze nieuwe installatie-technologie gepatenteerd. Er zijn verschillende vergelijkbare kliksystemen op de markt, maar geen enkel kan de snelheid en het installatiegemak van wat wij aanbieden, evenaren.”

Nog meer innovatie onder het oppervlak

Het installatiegemak is niet de enige troef van dit nieuwe gamma Pergo-producten. Comfort en makkelijk onderhoud waren eveneens belangrijke elementen tijdens het design proces. Pieter Buyck verklaart:

"Onze nieuwste LVT vloer-tegels en -planken zijn veel krasbestendiger dankzij een goed werkende bovenlaag (Titan™V voor Pergo). De vloer is glad en voelt warm aan en heeft een natuurlijke, matte afwerking. Een volledig afgesloten oppervlak zorgt ervoor dat vuil of vlekken geen enkele kans krijgen, en het schoonmaken van de tegels en planken wordt kinderspel.”

De vloer is glad en voelt warm aan en heeft een natuurlijke, matte afwerking.Een volledige controle dankzij verticale integratie

UNILIN heeft ongeveer 45 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe LVT productie-eenheid. De ultramoderne productievestiging in Wielsbeke (België) heeft een jaarlijkse capaciteit van zes miljoen vierkante meter. De locatie van de nieuwe vestiging zorgt voor een betere dienstverlening en korte leveringstermijnen.

Pieter Buyck legt uit waarom een nieuwe productie-eenheid noodzakelijk was:

“LVT is een relatief nieuw product met een groeiende populariteit. Dit is een belangrijke groeimarkt voor UNILIN. We kunnen echter de helft van het werk niet overlaten aan iemand anders. We willen de volledige controle over het ganse productieproces, vanaf de grondstoffen tot het inpakken van de planken. Enkel op die manier kunnen we de resultaten bereiken die we voor ogen hebben.”

Newsletter

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor de laatste nieuwtjes, referenties, ontwikkelingen en inspiratie bij Pergo.

Abonneer u

Volg ons: