Met Pergo slaat het Llangollen Pavilion de goede stijltoon aan

maandag 11 januari 2016

Pergo heeft een reputatie als het gaat om de productie van kwaliteitsvloeren die de perfecte combinatie bieden van uitstraling en optimale prestaties; deze reputatie is opnieuw bewezen tijdens het laatste, succesvol verlopen project in het Llangollen Pavilion in Denbighshire.

De grote zaal van deze imposante locatie wordt wekelijks gebruikt voor feestavonden, antiekbeurzen en schoolevenementen, dus was er een vloer nodig die er niet alleen goed uitziet, maar die ook uitzonderlijk duurzaam is. Deze lastige combinatie van eigenschappen bleek realiseerbaar met de laminaatvloercollectie Public Extreme van Pergo, een ontwerp van 150 vierkante meter smal plankformaat van het type Elegant Eiken, 3-stroken, geïnstalleerd langs aansluitend tapijt; dit ontwerp biedt belangrijke eigenschappen, zoals een TitanX-toplaagbescherming en een attractieve zijdematte afwerking voor extra authenticiteit.

Pergo is niet onbekend met opdrachten voor dergelijke commerciële renovatieprojecten en was dan ook de logische keuze van Robin Jones, bouwopzichter bij de Denbighshire County Council en manager van dit Llangollen Pavilion-project. Hij legt uit: “Gedurende het hele jaar komen er in de grote zaal van deze locatie veel bezoekers en vinden er veel activiteiten plaats, dus was het noodzakelijk dat er een duurzame en makkelijk te onderhouden vloer in zou komen bij deze renovatie.

Gedurende het hele jaar komen er in de grote zaal van deze locatie veel bezoekers en vinden er veel activiteiten plaats, dus was het noodzakelijk dat er een duurzame en makkelijk te onderhouden vloer in zou komen bij deze renovatie.Gelukkig was Pergo in staat aan alle praktische vereisten te voldoen en leverde het een vloer die aansloot bij het bestaande interieur en tevens geschikt was voor installatie bovenop de bestaande verende vloer”, vervolgt Robin. “Laminaat bleek in dit geval de ideale oplossing; alhoewel we in eerste instantie hout overwogen, was het uiterlijk en de textuur van Elegant Eiken precies wat we voor ogen hadden en gezien de praktische voordelen en het beschikbare budget duurde het niet lang voor we het eens waren.”

De vloer is geïnstalleerd door Pen-y-Bryn Joinery Ltd uit Denbigh en biedt de gebruikers van de grote zaal de garantie dat de commerciële laminaatvloer van het type Elegant Eiken 3-stroken nog heel lang mee zal gaan, zelfs op veeleisende locaties zoals theaters, muziekpodia en gemeentehuizen. De laminaatcollectie Public Extreme is zeer overtuigend op de proef gesteld en getest en is de perfecte vloeroplossing voor het Llangollen Pavilion, dankzij een combinatie van verbluffende houtesthetiek en bestendigheid tegen intensief gebruik.

Meer informatie

Meer weten over de commerciële vloeren van Pergo? Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: