Verdien LEED punten bij het installeren van Pergo vloerbedekking

maandag 15 december 2014

LEED, of Leadership in Energy & Environmental Design is een milieucertificerings-programma ontwikkeld door de U.S. Green Building Council. Bouwprojecten kunnen een LEED certificaat bekomen door bepaalde milieuvoorwaarden te respecteren. Het aantal punten dat u verdient tijdens de verschillende etappes van uw project, zal het niveau van uw certificaat bepalen: gecertifieerd, zilver, goud of platinum.

Uw keuze voor commerciële vloerbedekking kan u helpen om dit certificaat te verkrijgen. Door de Pergo laminaatvloer te installeren, kunt u tot 6 punten verdienen, dankzij het gebruik aan gerecycleerd materiaal, PEFC gecertifieerd hout, de korte afstand tussen de productie en het project en de lage emissiewaarden.

Vereisten voor LEED punten

1. Gerecycleerd materiaal

Het LEED programma vereist dat de som van de gerecycleerde inhoud minstens 20% uitmaakt van het gebruikte materiaal.

Pergo laminaat bevat minstens 30% aan gerecycleerd materiaal. Hiermee verdient u 2 punten.

2. Lokaal materiaal

10 tot 20% aan bouwmateriaal of producten moet vervaardigd worden binnen een straal van 800 km van de projectlocatie, afhankelijk van de totale waarde van het materiaal.

Pergo laminaatvloer wordt vervaardigd in Wielsbeke, België. Het wordt binnen gans Europa verdeeld via centrale en lokale magazijnen. De kans is klein dat uw projectlocatie zich op meer dan 800km bevindt. Hiermee verdient u 2 punten.

3. Gebruik van gecertifieerd hout

Gebruik minstens 50% (gebaseerd op kost) materiaal op basis van hout of producten die gecertifieerd werden in overeenstemming met de principes en regels van de Forest Stewardship Council (FSC) voor houten bouwonderdelen.

Laminaat vloerbedekking bevat 70% PEFC gecertifieerd hout. PEFC is vergelijkbaar met FSC. Hiermee verdient u 1 punt.

4. Lage emissiewaarden

Projecten buiten de Verenigde Staten mogen producten gebruiken die getest werden en voldoen aan de CDPH standaard methode (2010) of aan het Duitse AgBB test- en evaluatiesysteem.(2010).

Al onze laminaatvloeren zijn gecertifeerd door DiBt en dragen Ü-de stempel. Hiermee verdient u het laatste punt.

Wilt u verdere informatie?

Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere informatie of voor een offerte.

Nieuwsletter

Abonneer u op onze nieuwslettter voor de laatste nieuwtjes, referenties, innovaties en inspiratie bij Pergo.

Abonneer u

Volg ons: