Pergo parket uiterst goed bestand tegen slijtage, glans en vlekken

maandag 18 januari 2016

Pergo kondigt trots de resultaten aan van een vergelijkende laboratoriumtest met zijn parketvloeren.

Bij deze test werden de vloeren getoetst op drie punten: weerstand tegen slijtage, vlekken en glans. Uit de tests is duidelijk gebleken dat de parketvloeren voor commercieel gebruik van Pergo buitengewoon duurzaam zijn.

"Kwaliteit is een van onze kernwaarden, en zal dat ook altijd blijven – net als innovatie en design", zegt Carl Plyson, General Manager Wood bij Pergo. "Deze testresultaten bewijzen dat onze inspanningen werkelijk het verschil maken." Er werden drie criteria getest: de weerstand tegen slijtage, vlekken en glans. In elke testfase werd een staal van een van de samengestelde parketvloeren van Pergo vergeleken met stalen van andere parketvloeren.

Kwaliteit is een van onze kernwaarden, en zal dat ook altijd blijven – net als innovatie en designUitstekende slijtvastheid

Om na te gaan in welke mate gelakte vloeren bestand zijn tegen slijtage door dagelijks gebruik, werd een bureaustoel met een gewicht van 90 kilo erin 25.000 keer in cirkels over de vloerstalen gerold. Daarna werden de stalen vergeleken. Bij de Pergo-vloer waren geen tekenen te zien van schade aan het profiel of het oppervlak, terwijl de andere gelakte vloeren zichtbare krassen, kleine zwarte puntjes en openingen in de profielen vertoonden.

Bestand tegen vlekken

Bij de tweede duurzaamheidstest werd nagegaan in welke mate de vloeren bestand waren tegen vlekken. Er werd koffie gegoten op een stukje van een geoliede houten Pergo-vloer en op een andere geoliede houten vloer.

Ongeveer zestien uur later werden de stalen afgespoeld met water. Ze kregen een cijfer tussen 1 en 5 ( van 'geen verandering' tot 'totale vernietiging van de toplaag'). Voor de gelakte vloeren gebruikten de testers aceton. In beide gevallen kwamen de parketvloeren van Pergo als minst beschadigde uit de test.

Goede glansbestendigheid

Matgelakte vloeren hebben de neiging om na verloop van tijd glanzender te worden, als gevolg van de blootstelling aan dagelijks gebruik. Voor gelakte vloeren die bij installatie al glanzend zijn, geldt precies het omgekeerde. De glansbestendigheid van een vloer geeft aan in hoeverre de vloer zijn originele afwerking behoudt.

Om dit te testen werden twee vloerstalen onderworpen aan de lineaire abrasietest. Bij deze test beweegt een spons met een gewicht van 600 gram erop 200 keer heen en weer over de vloer. Toen de vloeren daarna met elkaar werden vergeleken, was de originele afwerking van de Pergo-vloer zo goed als onveranderd.

Meer informatie

Meer info over onze parketvloeren voor commercieel gebruik? Neem contact op voor een gratis prijsofferte.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: