"Everything for you, Pergo" - Inspirationele avond met kunstenaar Jan De Cock

woensdag 17 december 2014

Op 28 november verwelkomden Jan De Cock en Pergo liefst 300 architecten in het privéatelier van de beeldend kunstenaar in Anderlecht. Een inspirerende avond waarbij Jan – in ware pop-upstijl – zijn tentoonstelling Everything for you, Wielsbeke nog eens overdeed onder het toeziend oog van minister van Cultuur Sven Gatz.

Niet minder dan 300 Belgische architecten reisden op vrijdagavond af naar Jans atelier. Deze oude papierschepperij biedt momenteel onderdak voor de leerlingen van kunsthumaniora Sint-Lukas, maar ontpopt zich binnenkort tot het Brussels Art Institute of kortweg ‘BAI_’. Zowel Sven Gatz, minister van Cultuur, als Paul Corthouts, voorzitter van het Sint-Lukas, haalden superlatieven uit de kast. “Een prachtinitiatief waarin vakmanschap en kunst elkaar de hand reiken”, klonk het.

Pergo en kunst, een plaatje dat past

Dat ook de expertise en het vakmanschap van Pergo een plaats hebben in dit unieke kader werd snel duidelijk. Everything for you, Wielsbeke – een verzameling eigenzinnige installaties van Jan De Cock – overtrof ieders stoutste verwachtingen. Een verrassende mix van gevonden voorwerpen en duurzame Pergo-materialen die de meest vooraanstaande architecten uit België keer op keer wist te verbazen.

Terwijl de lekkernijen van Pistolet Original de ronde gingen op exclusieve Pergo-dienbladen, zette Paul De Cock (President UNILIN) de jarenlange samenwerking tussen UNILIN en Jan De Cock in de spotlights. 

“Onze talrijke designs en structuren bieden Jan een gedroomd pallet”, aldus Paul. “Als wandbekleding, als sculptuur, als onderdeel van een installatie: zelfs in de meest ongelooflijke ontwerpen weten de veelzijdige Pergo-designs de boodschap van de kunstenaar feilloos over te brengen.”

zelfs in de meest ongelooflijke ontwerpen weten de veelzijdige Pergo-designs de boodschap van de kunstenaar feilloos over te brengen


Als klap op de vuurpijl zorgde Vlaamse singer-songwriter Daan voor een muzikale afsluiter. Met songs als ‘Swedish Designer Drugs’ – Pergo heeft Zweedse roots – en ‘Icon’ – als de uitvinder van laminaat is en blijft Pergo een iconisch merk in de sector – zorgde hij voor een passende soundtrack bij een zinnenprikkelende avond.