Trend: Imperfectie & perfectie gaan hand in hand

donderdag 25 juni 2015

Elke zes maanden verzamelt Katrien De Vlieger van Pergo's research and design afdeling al haar indrukken en indrukken van design beurzen, Pinterest activiteit en het dagelijks leven, in een uitgebreid trendrapport. Een van die trends is heel duidelijk: imperfectie en perfectie gaan hand in hand.

We zien deze trend nu al jaren, mensen zijn op zoek naar het verhaal erachter.Mensen hunkeren naar authenticiteit. Vanaf de knobbelige en bobbelige groenten die geplukt worden uit een gemeenschappelijke tuin tot het gebruik van echte mensen in advertenties en modeshows, het is maar al te duidelijk dat imperfectie een van de nieuwe perfecties is.

Onvolmaakt is nu een nieuwe perfectie. Imperfecte dingen kunnen in de plaats komen van perfect gepolijste of in combinatie met perfecte accessoires.

Dit betekent niet het einde van perfectie als trend. De schone, gestructureerde of gepolijste look is nog steeds aanwezig, maar mensen proberen meer en meer imperfectie en perfectie te combineren, op zoek naar een evenwicht tussen authenticiteit en eigentijds.

Gebarsten vloeren gecombineerd met perfecte meubels, perfecte vloeren en oude muren, de combinaties van het imperfecte en perfecte zijn eindeloos.

Meer weten?

Wij kunnen u helpen het ontwerp en de standaard voor duurzaamheid voor uw projecten te verwezenlijken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, referenties, innovaties en inspiraties door Pergo.

Abonneren

Neem contact met ons op: