Idee 23: de legende achter laminaat

maandag 31 augustus 2015

Halverwege de jaren ‘70 zag Perstorp Corporation in Zuid-Zweden de verkoop van zijn bekende 'high-pressure laminate' drastisch achteruitgaan. Als reactie maakte het bedrijf in 1977 een comité voor nieuwe ideeën over andere mogelijke toepassingen voor het product dat ooit zo toonaangevend was.

Er was MAAR één beperking: geen idee mocht worden beschouwd als te ver gezocht.

Dus kwam een groep toegewijde collega’ s bijeen in een kleine kamer in Perstorp. Hun enige taak was om te komen met zo veel mogelijk nieuwe productideeën voor hogedruklaminaat. De brainstormgroep kreeg de naam 'Idé-77' en verzamelde meer dan honderd ideeën, van bowlingbanen tot reclameborden op een schaatsbaan, bushokjes en graansilo's.

Idee 23

Idee nr. 23 op de resulterende lijst was opgeschreven als ‘Perkett - laminatgolv’ of ‘laminaatvloer’. Het was een van de weinige suggesties met een potentiële handelsnaam. Na verdere onderzoeken en tests kreeg idee nr. 23 uiteindelijk het groende licht en in de herfst van 1979 werd de allereerste Perstorp-laminaatvloer, Perstorp Golv GL80, in productie genomen. De rest is geschiedenis.

De innovatie van Perstorp betekende een revolutie in de vloerindustrie en markeerde de geboorte van een geheel nieuwe categorie vloeren die niet alleen geschikt was voor het comfort van uw huis, maar ook sterk genoeg om te voldoen aan de prestatieverwachtingen van commerciële omgevingen.

De merknaam Pergo, een acroniem van Perstorp Golv (vloer), werd in 1989 in Zweden gelanceerd en is vandaag een van ‘s werelds meest erkende en gewaardeerde vloermerken.

De geschiedenis van laminaatvloeren

  • 1977 – Idee-77-comité van Perstorp vindt tijdens een brainstormsessie het concept van de laminaatvloer uit
  • 1980 – De eerste laminaatvloer (Perstorp Golv GL80) wordt verkocht in Zweden
  • 1989 – Merknaam “Pergo” (een acroniem van Perstorp Golv) wordt na een naamwedstrijd gekozen en op de markt gebracht
  • 1991 – De eerste laminaatfabrikant bij domotex
  • 1992 – Lancering van het kwalitatief hoogstaand commercieel product (Pergo Publiq)
  • 1994 – Pergo laminaatvloer geïntroduceerd in de Verenigde Staten
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: