Trend: Hout is overal

donderdag 25 juni 2015

Elke zes maanden verzamelt Oke Nollet van Pergo's research and design afdeling, al haar indrukken en invloeden van design beurzen, Pinterest activiteiten en het dagelijks leven, in een uitgebreid trendrapport. Een van die trends is heel duidelijk: hout is overal.

Een van de belangrijkste trends van de afgelopen jaren in huisdecors is de opkomst van hout als look.Hout verovert momenteel stormenderhand de keramische tegelindustrie. Het is een weerspiegeling van de puurheid van de natuur, met de nadruk op het belang van de nabijheid van de wortels van het leven.

Wanneer het wordt gebruikt bij meubelen, commerciĆ«le vloeren, muren of enige andere soort accessoire, zorgt hout voor een gevoel van harmonie omdat elke nerf en elke knoest een verhaal vertelt. Hout wordt altijd geassocieerd met comfort, warmte en gezelligheid. Hout zelf wordt geĆÆntegreerd in een aantal verschillende segmenten, van architectuur tot mode.

Wereldwijd is eik nog steeds de belangrijkste houtsoort, hoewel zacht hout zoals grenen aan populariteit wint dankzij de invloed van het Scandinavische design.

Meer weten?

Wij kunnen u helpen het ontwerp en de standaard voor duurzaamheid voor uw projecten te verwezenlijken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, referenties, innovaties en inspiraties door Pergo.

Abonneren

Neem contact met ons op: