Pergo produceert alleen 100% ftalatenvrije luxevinylvloeren

woensdag 14 oktober 2015

Als producent van luxevinylvloeren garandeert Pergo wereldwijd 100% ftalatenvrije vloeren. Dit betekent dat er zowel tijdens de productie als tijdens het recyclageproces geen ftalaten worden toegevoegd: alleen eigen vloeren en productierestanten – zonder schadelijke weekmakers – worden hergebruikt.

Wat zijn Ftalaten?
De belangrijkste bouwstenen van vinylvloeren zijn pvc, kalksteen en weekmakers, die de vloer zijn kenmerkende flexibiliteit en typisch zachte eigenschappen geven. De vaakst gebruikte weekmakers zijn ftalaten. Met de term ftalaten verwijzen we naar ftalaten waarvan de ftalaatester zich op de orthoplaats bevindt. Het zijn sommige van die othoftalaten waarover bezorgdheid bestaat.

Pergo bewijst met deze stap dat het niet alleen focussen op technische innovaties, maar daar ook uiterst strenge eisen voor kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid aan koppelen. Daarmee bevestigt Pergo zijn voortrekkersrol in de sector.

“Voor Pergo primeert kwaliteit door innovatie”, benadrukt Chief Sustainability Officer Tino Mulle. “Dankzij die maximale focus op kwaliteit en duurzaamheid garanderen we dat ál onze luxevinylvloeren ftalatenvrij zijn.” Met de term ftalaten verwijzen we naar ftalaten waarvan de ftalaatester zich op de orthoplaats bevindt. Het zijn die orthoftalaten waarover bezorgdheid bestaat.

Voor Pergo primeert kwaliteit door innovatie. Dankzij die maximale focus op kwaliteit en duurzaamheid garanderen we dat ál onze luxevinylvloeren ftalatenvrij zijn.Alleen eigen vloeren in recyclageproces

Die belofte kan Pergo onder meer hardmaken door alleen eigen vloeren en productierestanten te recycleren. Zo is het uitgesloten dat ftalaten via externe producten in het productieproces terechtkomen en is het eindresultaat 100% ftalatenvrij. Pergo heeft de formule en compositie van de vloeren dus steeds volledig zelf in handen. En dat draagt dan weer bij tot de optimale stabiliteit van de luxevinylvloeren.

Ftalatenvrij productieproces van a tot z

De ftalatenvrije luxevinylvloeren van Pergo rollen van de band in de vinylfabriek in Wielsbeke. De vestiging opende de deuren in 2014 en zorgt voor alle LVT-producten van Pergo. Specialisten volgen er het productieproces op de voet, van grondstoffen tot afgewerkte vloer.

Wegens mogelijke gezondheidsrisico’s bij gebruik van bepaalde ftalaten gebruikt Pergo alleen alternatieve, ftalatenvrije weekmakers. Zo garandeert Pergo LVT-producten die volledig ftalatenvrij zijn. En dankzij het perfect verzegelde oppervlak van de LVT-vloeren komt slechts een absoluut minimum aan vluchtige organische stoffen vrij: maar liefst honderd keer minder dan de Europese norm oplegt.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: