Pergo doorstaat een echte duurzaamheidstest in het hoofdstation van Kopenhagen

dinsdag 6 januari 2015

De laminaatvloer werd gedurende twee weken blootgesteld aan het intensieve voetverkeer van ongeveer een half miljoen reizigers op het hoofdstation van Kopenhagen in Denemarken. Het public Extreme-laminaat van Pergo is speciaal ontworpen voor intensieve commerciƫle toepassingen en bleek geen moeite te hebben om deze uitdaging het hoofd te bieden. Een deel van de in Kopenhagen gebruikte vloer zal tijdens de Domotex-beurs in het Duitse Hannover worden tentoongesteld.

Dagelijks maken meer dan 100.000 mensen gebruik van het hoofdstation van Kopenhagen.Dagelijks maken meer dan 100.000 mensen gebruik van het hoofdstation van Kopenhagen. Het is het belangrijkste knooppunt voor reizigers in de Deense hoofdstad. In de nacht van 9 november 2014 sloten de Pergo-installateurs de oostelijke ingang van het station om te beginnen aan een ambitieuze test. Het doel? Laten zien hoe het Pergo-laminaat met duurzaamheidsklasse 34 de perfecte oplossing is voor commerciƫle toepassingen die intensief worden gebruikt.

Het Pergo-team hield twee weken lang de conditie van de vloer in de gaten, terwijl hier duizenden schoenen, skates, trolleywagens en fietsen over denderden. Het dichte verkeer en het effect hiervan op de laminaatvloer werden op video vastgelegd. Toen de test voorbij was, vormden de videobeelden en de vloer zelf het bewijs van de uitmuntende duurzaamheid.

Decennia aan ervaring

Laminaatvloeren in openbare omgevingen moeten extreem duurzaam zijn. De vloeren van Pergo zijn verkrijgbaar in drie duurzaamheidsklassen waarvan de public Extreme-serie het beste bij situaties met veel verkeer past. Dankzij de gepatenteerde TitanX™ Advanced-toplaagbescherming biedt de laminaatvloer een uitzonderlijke weerstand tegen slijtage, impact en krassen.

Het hoofdstation van Kopenhagen bood de perfecte mogelijkheid om deze kenmerken eens flink op de proef te stellenAnders Karlsson, International Portfolio Manager bij Pergo vertelt het verhaal achter Pergo-laminaat: “Bij ons draait het om mooie, praktische vloeren met een lange levensduur. We beschikken over decennia aan ervaring en hebben een vloeroplossing ontwikkeld die bij zwaar gebruik uitstekende bescherming biedt. Het hoofdstation van Kopenhagen bood de perfecte mogelijkheid om deze kenmerken eens flink op de proef te stellen.”

Te zien tijdens Domotex

Elke stap van de test in Kopenhagen, van de installatie tot de demontage, is op video vastgelegd. Het resultaat is een opmerkelijk document waarin niet alleen het dagelijkse verkeer, maar ook de duurzaamheid van Pergo-laminaat vanuit een nieuwe hoek wordt bekeken. De video is samen met een deel van de gebruikte vloer van 17 t/m 20 januari te zien in de Pergo-stand op DOMOTEX, de grootste beurs voor vloerbedekking in Hannover, Duitsland.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: