Skaters en BMX’ers testen de weerstand van Pergo LVT

maandag 22 februari 2016

In deze spannende spot testen een aantal skaters en BMX’ers de weerstand tegen slijtage, krassen en vlekken van de Pergo vinylvloer (LVT) op een speciaal daarvoor aangepaste halfpipe in de omgeving van Gent. Achteraf werd de vloer nauwgezet gecontroleerd op eventuele beschadigingen of krassen. Op het vlak van duurzaamheid is Pergo LVT dankzij de Titan V™-toplaagtechnologie de beste van zijn categorie.

Op 14 december 2015 bouwden installateurs van Pergo een speciale halfpipe, bedekt met glue-down Pergo optimum LVT, nabij de E17 in Gent. Skaters en BMX’ers werd gevraagd kunststukjes uit te voeren en hun vaardigheden te tonen op de met vinyl beklede halfpipe. Hun enthousiasme en de effecten ervan op de vinylvloer werden geregistreerd in de “Revinylution”-video.

Met de moderne productietechnologieën en met veel aandacht voor design zijn we erin geslaagd om vinylvloeren op een hoger niveau te tillenBeschermende toplaag

Met deze test en de bijhorende film wil Pergo de aandacht vestigen op de opmerkelijke weerstand tegen slijtage, krassen en vlekken van zijn LVT-vloeren. “Nog niet zo lang geleden dacht iedereen bij een vinylvloer direct aan slijtage”, zegt Marie Callens, Lead Product Manager bij Pergo. “Met de moderne productietechnologieën en met veel aandacht voor design zijn we erin geslaagd om vinylvloeren op een hoger niveau te tillen .”

Eén van de belangrijkste voordelen van Pergo’s LVT-lijn is de unieke Titan V™-toplaag. Callens: “Deze beschermende toplaag dicht het oppervlak af en versterkt de weerstand van de vloer tegen vuil en vlekken, en tegen krassen en slijtage.” Hoe doeltreffend de toplaag wel is, werd duidelijk wanneer de vinylvloer op de halfpipe na de test werd onderzocht. “Jammer genoeg voor de sportlui is de coating alleen ontworpen ter bescherming van de vloer”, geeft Callens nog mee.

Structuur en trucs

Een lastige klus die de coating opmerkelijk goed klaarde: de vloer verloor niets van zijn natuurlijke flair en realisme. Als producent onderscheidt Pergo zich van zijn concurrenten door zijn focus op prestaties en een constant streven naar authenticiteit. Het slaagt daarin door middel van hogedefinitiepatronen, een uitzonderlijk matte finish en aandacht voor structuren die het oppervlak niet enkel een authentieke look maar tegelijk een natuurlijke feel verlenen.

“Net als de skaters en de BMX’ers in de spot, heeft Pergo-vinyl een aantal trucs in zijn repertoire”, aldus Callens. De unieke formule van zijn coating is gebaseerd op het “Five S”-principe.

  • Stains (vlekken): als je op een klassieke vinylvloer een lijn tekent met een permanente marker, en je laat die vijf minuten intrekken, krijg je die nog maar moeilijk weg - zelfs met een reinigingsproduct op acetonbasis. Maar Pergo LVT beschikt over een afgesloten oppervlak waardoor de vlekken niet in de vloer kunnen dringen en gemakkelijk kunnen worden weggeveegd. Zelfs de agressiefste schoonmaakmiddelen, aceton bijvoorbeeld, kunnen worden gebruikt zonder de toplaag te beschadigen.

  • Shine (glans): een innovatieve finish verleent Pergo LVT een blijvende, matte en natuurlijke glans - die dezelfde blijft van het ene productielot tot het andere. Dat is heel wat anders dan bij veel van de andere vinylvloeren op de markt die hun “plastic” look niet kwijtraken en waar het ene lot heel anders glanst dan het andere.

  • Scuff marks (vegen): rubberzolen en stoel- of tafelpoten kunnen vervelende sporen achterlaten op een vloer. Deze vegen zijn moeilijk weg te krijgen en kunnen de toplaag zelfs beschadigen. Dankzij Pergo LVT’s beschermende toplaag maken zelfs de hardnekkigste vegen geen schijn van een kans.

  • Scratch-resistance (krasvastheid): door kleine microkrassen kan een vinyl¬vloer snel zijn glans verliezen. Pergo LVT’s sterke, duurzame toplaag is een ideale oplossing voor intensief gebruikte ruimtes en behoudt zijn origineel extra mat voorkomen.

  • Scent (geur): Pergo LVT geeft zo goed als geen geur vrij. Wij gebruiken voor de productie uitsluitend nieuwe grondstoffen en het perfect afgedichte oppervlak beperkt de emissies van vluchtige organische substanties tot een absoluut minimum, wat een reukvrij product oplevert.

Meer weten over de commerciële vloeren van Pergo? Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor al het laatste nieuws, casestudy's, innovaties en inspiraties van Pergo.

Aanmelden

Neem contact met ons op: