Blijf Actief Wonen: huisaanpassingen in stijl

maandag 30 november 2015

Blijf Actief Wonen is een huisaanpassingsdienst gespecialiseerd in het aanpassen van huizen voor mensen met een handicap en voor ouderen, zodat ze zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen. De showroom in Brugge werd onlangs omgevormd tot een winkelbelevingscentrum waar klanten een breed scala aan huisaanpassingen rechtstreeks kunnen verkennen. Pergo's praktische, maar ook zeer esthetische commerciële vinylvloeren speelden een belangrijke rol in de transformatie.

"Sommige mensen denken dat hun huis eruit ziet als een ziekenhuiskamer wanneer deze wijzigingen zijn aangebracht", zegt Jean Paul Lefebvre, manager bij Blijf Actief Wonen. "Maar we willen mensen laten zien dat deze wijzigingen ook stijlvol kunnen zijn. Dus besloten we om onze winkel om te zetten in een winkelbelevingscentrum. Na 25 jaar was het trouwens toch tijd voor een update."

De scheidingswanden gemaakt van houten steigerplanken en de Pergo-vinylvloeren dragen bij tot een aangename winkelbeleving."Klanten kunnen verkennen de verschillende displays verkennen en alle opties ontdekken voor badkamer-, slaapkamer-, keuken- en woonkameraanpassingen", vervolgt Jean Paul. "De scheidingswanden gemaakt van houten steigerplanken en de Pergo-vinylvloeren dragen bij tot een aangename winkelbeleving.

Vloeren met langdurige schoonheid

"De keuze voor Pergo vinylvloerbedekking was niet moeilijk", aldus Jean Paul. "De zachte structuur doet meer dan alleen het geluid dempen van zware voetstappen. We zochten ook een stevige vloer ontworpen om intensief gebruik te weerstaan. De winkel krijgt veel voetverkeer, met inbegrip van krukken en rolstoelen. Pergo vinyl biedt de ideale oplossing: het is zeer slijtvast, waterafstotend en bestand tegen deuken, krassen en vlekken. Al deze kwaliteiten helpen om de vloer er zo mooi te laten uitzien als de dag dat deze werd geïnstalleerd. En dat is precies wat we wilden voor onze demo-ruimte."

De diensten van Blijf Actief Wonen zijn niet alleen gericht op individuen, maar ook op bedrijven. De organisatie heeft een partnerschap gesloten met sociale huisvestingsmaatschappijen, projectontwikkelaars die serviceappartementen bouwen en thuiszorginstellingen. "Wij hebben vijf verschillende Pergo-vinylvloeren gebruikt om te zoveel mogelijk structuren en ontwerpen te kunnen laten zien", legt Jean Paul uit.

Het juiste ontwerp voor elke ruimte

"Voor de voorkant van de winkel op de begane grond kozen we grijs chalet-grenen, een houten vloer met realistische knoesten en scheuren. Elders in de showroom gebruikten we zwart scivaro-leisteen en lichtgrijs travertijn. Beide vloeren hebben het uiterlijk van keramische tegels, maar verschillen in kleur en structuur. De zwarte scivaro-leisteen heeft een meer klassiek en elegant uiterlijk, terwijl de licht grijs travertijn de showroom een trendy en moderne touch geeft."

"Boven hebben we twee soorten Pergo vinylvloerbedekking gebruikt met een eiken afwerking. Voor het demo-kantoor hebben we modern natuureiken gekozen, een hedendaagse en natuurlijke vloer met een onbehandelde uitstraling. De demo-vergaderruimte is uitgerust met modern grijs eiken voor een fris, Scandinavisch geïnspireerd uiterlijk."

Deze Pergo-vloeren hebben een enorm verschil gemaakt. Zij voegen echt iets toe aan de stijlvolle uitstraling van onze winkelJean Paul en zijn team zijn zeer gelukkig met het resultaat. "Deze Pergo-vloeren hebben een enorm verschil gemaakt. Zij voegen echt iets toe aan de stijlvolle uitstraling van onze winkel", glimlacht Jean Paul. "Klanten nemen nu graag de tijd om rond te kijken."

Meer informatie?

Wilt u meer weten over hoe Pergo u kan helpen uw project te realiseren? Neem contact met ons op voor een gratis offerte.