Pergo speelt zijn rol in de gemeenschap

maandag 15 december 2014

Genomineerd voor "Small Non-Residential Scheme of the Year" binnen de ProCon Leicestershire Awards (de viering van de lokale bouwindustrie) geniet Bagworth Community Centre nu van de Pergo-voordelen van een commerciële laminaatvloer: duurzaamheid en een minimum aan onderhoud. commercial laminate flooring Dit alles met een eiken afwerking.

Gefinancierd door de Big Lottery, betekende de vernieuwing van het centrum een totale heropfrissing van het 104 jarige-gebouw. In de vernieuwde zaal werd Pergo's Original Excellence laminaatvloer geïnstalleerd. Nadat Pergo-laminaat aanbevolen werd door de aannemer van het project, Smallman & Son, gebaseerd in Leicester, heeft het architectenbureau, Pick Everard, beslist dat de eigenschappen van Original Excellence beantwoordden aan de noden van het centrum. Het centrum wou een vloer die op hout leek, met een minimum aan onderhoud. Smallman & Son

De gemeenschap wou een vloer die op de originele vloer leek, er werd dus eerst voor een zachte houten groefraad gekozen. Maar na het overwegen van de verschillende offertes, werd beslist om te kiezen voor een laminaatvloer. Die zou er uitzien als de originele vloer, maar zonder kleurvervaging of ongelijkmatige slijtage. Een laminaatvloer vergde eveneens een minimum aan onderhoud.

Andrew Glasby, senior architect-technicus, Pick Everard.

Pergo's Original Excellence laminaatvloer is ontworpen om te weerstaan aan een normaal gebruik in commerciële plaatsen zoals het Bagworth Community Centre. Met de PerfectFold™ 3.0 klik-technologie is de vloer heel makkelijk te installeren. De krasbestendige beschermlaag TitanX Advanced, verrijkt met aluminiumoxide, levert een uitzonderlijke bescherming in plaatsen die intensief gebruikt worden.

Het centrum was dringend aan een nieuwe, versterkte betonnen ondervloer toe. Het had geleden onder een aanzienlijke verzakking als resultaat van vroegere mijnbouw. Pick Everard, die samenwerkte met Smallman & Son en Michael John Flooring, besliste dat de beste oplossing voor een nieuwe vloer een houten bedekking was, met een zwevende laminaat-bovenlaag. Dit zou helpen bij verdere bewegingen

Makkelijk te installeren

Pergo's laminaatvloer werd aanbevolen door de onderaannemer, Michael John Flooring, die vond dat het product makkelijk te installeren was. "De vloer kon de bewegingen van het gebouw volgen en de commerciële tien-jaar-garantie gaf ons vertrouwen in de eigenschappen van Original Excellence." "We hadden nooit eerder Pergo-laminaatvloer vermeld, maar, mocht de kans zich voordoen, dan zouden we dit zeker opnieuw doen" zegt Andrew Glasby. lt;/p>

We hadden nooit eerder Pergo-laminaatvloer vermeld, maar we zouden dit zeker opnieuw doen

Alexandra Kowalczuk, Head of Business Developments, Smallman & Son, vertelt: “ "Vanaf het begin wisten we dat dit project iets speciaals zou worden. De vloer was slechts één uitdaging die we zouden aangaan, maar dankzij de ervaring en kennis van de teams en dankzij de beschikbaarheid van een aangepaste Pergo-laminaatvloer, waren we in staat om een eindresultaat aan te bieden waar we enorm trots op zijn! We zijn ook enorm blij dat ons hard werk erkend wordt door anderen. We werden niet alleen genomineerd voor de "ProCon Leicestershire Awards" dit jaar,maar we waren ook finalist in de "Non-residential project category" van de "East Midlands Forum for Built Environment Awards"”.

Er werd zo'n 146m2 Pergo laminaatvloer geïnstalleerd in het Bagworth Community Centre, als onderdeel van een renovatie die ook duurzame initiatieven inhield,zoals het gebruik van zonnepanelen.

Wilt u meer informatie?

Contacteer ons, zonder verplichting, voor een consultatie of een offerte.