Avance Shoes kiest voor Pergo laminaat

dinsdag 30 juni 2015

Creëer een huiselijk maar modern gevoel voor het hele gezin. Met deze visie in het achterhoofd heeft Avance gekozen voor de commerciële laminaatvloer van Pergo voor de upgrade van de winkel van het bedrijf in Bree (België). Na een succesvol proefproject werd ons nu ook gevraagd de warme, eigentijdse uitstraling van Pergo naar alle Avance schoenenwinkels door te trekken.

Met vijftig winkels in België, vier in Nederland en één in Luxemburg, brengt Avance Shoes schoenen op de markt voor trendgevoelige vrouwen, mannen en kinderen. Avance is eigendom van de Euro Shoe Group, die als een van de grootste retailers van schoeisel in de Benelux 390 winkels exploiteert. Andere merken die eigendom zijn van Euro Shoe Group zijn Shoe Discount en Bristol, waarbij de laatste vooral populair is in Nederland.

Huiselijke sfeer

Euro Shoe Group is een familiebedrijf met een geschiedenis in schoenen sinds 1925. De basis van het succes is de dynamische visie op mode en trends in de maatschappij. Vanwege die trends wilde Avance Shoes graag een nieuw winkelconcept invoeren, zegt Concept & Project Coordinator Didier Janssens. “Met e-commerce in de lift hebben we minder bezoekers in onze fysieke winkels. Natuurlijk heeft Avance zijn eigen webshop, maar het is heel iets anders om een relatie op te bouwen met klanten op de winkelvloer. Door het toevoegen van een meer huiselijke sfeer en een vleugje moderne verfijning zullen meer mensen onze winkels binnenlopen.”

De achterliggende gedachte? Avance klanten willen zich nu meer dan ooit thuisvoelen in de winkel. “We weten allemaal dat mannen over het algemeen niet van winkelen houden. We willen hun tegenzin wegnemen door comfortabele banken, kranten en zelfs drankjes te verstrekken”, voegt Didier eraan toe. “We doen hetzelfde voor jonge kinderen, door middel van een speciale speelhoek. Op deze manier kunnen vrouwen rustig winkelen. En schoenen kopen wordt voor iedereen een leuke ervaring.”

Enige tijd geleden heb ik Pergo laminaat in mijn eigen huis laten leggen. Ik was aangenaam verrast door het eenvoudige kliksysteem en de grote verscheidenheid aan ontwerpen, breedtes en afmetingen om uit te kiezen.


Warme houttinten

Onze focus op het creëren van een huiselijke sfeer betekent dat winkelinterieurs zullen moeten veranderen. “Onze merkkleuren waren vroeger zwart en wit, en onze interieurs hadden zichtbare betonnen balken en betonnen vloeren”, legt Didier uit. “De gehele uitstraling was stedelijk en modern, met strakke lijnen.” De transformatie naar een huiselijk interieur vereist een aantal veranderingen: “We hebben besloten om zwart aan te houden en wit te vervangen door warme houttinten Er waren twee manieren om dit te bereiken: Houten wandpanelen en Pergo laminaatvloeren.”

Positieve ervaring

Waarom Pergo? “Een deel van de reden is persoonlijk”, legt Didier uit. “Een tijdje geleden heb ik Pergo laminaat in mijn eigen huis laten leggen. Ik was aangenaam verrast door het eenvoudige kliksysteem en de grote verscheidenheid aan ontwerpen, breedtes en afmetingen om uit te kiezen. Ik heb gekozen voor de EndlessPlank eiken designvloer: lange planken zonder zichtbare naden. Ze creëren een gevoel van ruimte en voegen een eigentijdse uitstraling toe. Dit zorgt, in combinatie met het realistische eiken ontwerp, voor een echt huiselijke sfeer. Je zou een vergelijkbaar effect kunnen bereiken met wand-tot-wand tapijt, maar bij tapijt ontbreekt dat moderne gevoel en het is moeilijker schoon te houden. En er is niets dat met het warme gevoel van houten vloeren overeenkomt. De Pergo laminaatvloer in mijn huis voldeed aan alle eisen die wij in gedachten hadden voor onze winkels.”

Er is wel een klein verschil. “Toen mijn kleinkinderen op bezoek kwamen, had ik er geen probleem mee om hen op mijn Pergo vloer te laten spelen. Het is uiterst duurzaam, en de bovenlaag is bestand tegen krassen en vlekken. Maar onze winkels krijgen per dag veel meer bezoekers. Dat is de reden dat ze zijn uitgerust met Klasse 33 Pergo vloeren voor extra duurzaamheid en krasbestendigheid.”

De reacties die we kregen waren overweldigend positief. Onze klanten ervoeren echt de look en feel die we in gedachten hadden.


Eenvoudig en snel

De eerste verbouwing werd uitgevoerd bij Avance in Bree, een grote winkel in de buitenwijk met een oppervlakte van 684 m². Terugkijkend is Didier blij hoe soepel het hele project verliep. “En dat is hoe het behoort te zijn. Wanneer we een officiële openingsdatum hebben, moeten we gewoon alles op tijd klaar hebben. Het team van Pergo heeft uitstekend werk gedaan. Ik was verbaasd over het eenvoudige en snelle installatieproces. En je hoeft niet de hele verdieping overhoop te halen om een beschadigde plank te vervangen. Het is gewoon een kwestie van de beschadigde plank eruit halen en er een nieuwe inschuiven. Indrukwekkend.”

Avance ‘nieuwe stijl’

De ultieme test was om uit te zoeken hoe klanten reageerden op de nieuwe look. Waren ze net zo enthousiast over de opwaardering? “Absoluut. De reacties die we kregen waren overweldigend positief. Onze klanten ervoeren echt de look en feel die we in gedachten hadden.”

Het proefproject was succesvol. Avance Shoes is nu al hun winkels aan het verbouwen en werkt samen met Pergo als voorkeurleverancier van de vloer. Didier zegt: “Onze winkel in Diest is als volgende aan de beurt. Deze ligt in de stad en heeft een relatief klein oppervlak van 250 m². Daarna zullen we het concept in een van onze winkelcentrumlocaties testen. We weten nog niet helemaal zeker welke dat is. Uiteindelijk zullen alle Avance winkels worden opgewaardeerd met een snelheid van 2-3 per jaar.”

Betekent dit dat het grootste deel van Didier Janssens' werk erop zit? Verre van dat. Hij denkt al na over het volgende project. “Onze Shoe Discount winkels zijn ook toe aan een verbouwing”, legt hij uit. “Omdat dit discounters zijn, zullen we het met een kleiner budget moeten doen. Maar ook dan zullen de nieuwe vloeren robuust moeten zijn en er goed uitzien! Ik kan u nu al vertellen dat het erg waarschijnlijk is dat we opnieuw de Pergo vloeren zullen kiezen. Dank zij de grote verscheidenheid in modellen en bedrukkingen, en met de verschillende duurzaamheidniveaus om uit te kiezen, zijn er tal van mogelijkheden die bij onze begroting passen.”

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, referenties, innovaties en inspiraties door Pergo.

Abonneren

Neem contact met ons op: