ARCHITECT@WORK ROTTERDAM

woensdag 1 augustus 2018


Waterbestendig duurzaam laminaat

Pergo, de uitvinder van laminaat, vindt het vloertype opnieuw uit. Het gamma ‘Sensation’ combineert waterbestendigheid met een natuurgetrouw design in twee plankgroottes: Wide Long Plank (2050 x 240 mm) en Modern Plank (1380 x 190 mm). De unieke AquaSafe technologie bestaat uit een extra beschermlaag op de planken, inclusief de voegen. Hierdoor is het Sensation laminaat van Pergo geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens, inkomhal of in veeleisende omgevingen zoals hotels, winkels. De bovenstructuur van de planken volgt het reliëf van het design. Hierdoor worden de houtnerven extra benadrukt en natuurgetrouw gesimuleerd. Pergo laminaat heeft de duurzaamheid labels EU Ecolabel en Nordic Swan.

 

Vinyl voor vloeren en wanden

De nieuwe vinyltegels van Pergo zijn beschikbaar in 5 designs (in beton-, mineral- en marbertinten) en zijn de ideale bekleding van vloeren en plafonds waarbij identiek hetzelfde materiaal en design kan worden gebruikt. In combinatie met de geschikte lijm kunnen Pergo vinyltegels worden gebruikt als bekleding van douchewanden. Een steeds vaker gebruikte techniek, vooral bij renovaties. Het verwijderen van oude betegeling is niet vereist, met een belangrijke tijdswinst en kostenbesparing als gevolg. Geen geluidsoverlast of stof en een oogstrelend design. Qua installatiemethodes is bij Pergo alles mogelijk: tegels en planken met kliksysteem of te verlijmen in zowel flexibel vinyl als ‘rigid’. Pergo Rigid planken zijn extra stevig en bij renovaties aanbevolen om te voorkomen dat oneffenheden (vloertegels bijvoorbeeld) op termijn zichtbaar worden. Pergo vinyl is duurzaam want 100% vrij van ftalaten en recyclebaar.

 

Sandhamn visgraatparket

Houdt u meer van hout? Ook hier biedt Pergo de oplossing. Vier verschillende plankformaten met natuurlijk hout in lichte tot donkere kleuren. Uniek bij Pergo parket is de bescherming tegen vocht waardoor schimmel geen kans krijgt en het parket gemakkelijk is te onderhouden. Het nieuwe visgraatparket Sandhamn van Pergo brengt een authentieke sfeer en wordt op Architect@Work Rotterdam in wereldpremière geïntroduceerd.
architect at work rotterdam