Over Pergo

Sinds 1977 producent van laminaat-, hout- en PVC-vloeren

Pergo ontwikkelde de laminaatvloer in 1977 en is vandaag het toonaangevende vloerenbedrijf met een gevestigde marktpositie in zowel Europa als de Verenigde Staten. We ontwikkelen en vervaardigen laminaat-, hout- en PVC-vloeren van topkwaliteit met unieke en gepatenteerde eigenschappen voor zowel de thuisomgeving als voor openbare ruimtes.

Onderdeel van Mohawk, 's werelds grootste vloerbedrijf

Sinds 2013 is het merk Pergo eigendom van Mohawk Industries, Inc., het grootste vloerbedrijf ter wereld met ondernemingen in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. Pergo-producten worden vervaardigd door de afdeling vloeren van UNILIN bvba, gevestigd in België.

Pergo is een merk van UNILIN

UNILIN telt drie afdelingen:

  • UNILIN, afdeling vloeren (laminaat, parket en PVC)
  • UNILIN, afdeling panelen (planken, decoratieve panelen en afgewerkte producten)
  • UNILIN, afdeling isolatie (dakdelen en isolatiepanelen)

De missie van het bedrijf is het maken van prachtige en handige kwaliteitsproducten die op elke denkbare manier slim zijn. De gemiddelde omzet van UNILIN in 2013 bedroeg € 1,3 miljard. Er zijn 5000 medewerkers bij het bedrijf werkzaam op locaties over de hele wereld.

De vloerenafdeling van Unilin produceert laminaat, geprepareerd hout en PVC-vloeren binnen twee merken: Quick-Step en Pergo.

De missie van Pergo:

Een interieur duurzame schoonheid leveren in combinatie met meer gemak en een volledige kwaliteitsbeleving

De waarden van Pergo:

Het merk Pergo is gebouwd op vier kernwaarden. Deze vormen richtlijnen voor alles wat we doen, van de manier waarop we met elkaar werken tot de manier waarop we onze klanten van dienst zijn. Dit zijn onze waarden:

  • Duurzaamheid: al onze vloeren kennen een superieure slijtvastheid, slagvastheid en krasbestendigheid, en zijn gemaakt om het reilen en zeilen binnen professionele omgevingen aan te kunnen.
  • Schoonheid: we focussen ons op het leveren van geweldige designs met superieure aanpassingsmogelijkheden.
  • Gemak: onze vloeren zijn niet alleen duurzaam en mooi, ze zijn ook nog eens gemakkelijk te installeren en te onderhouden.
  • Vertrouwen: ons doel is een vertrouwde partner te zijn tijdens het volledige bouwproces. Pergo is een merk waar u altijd op kunt bouwen.